Salg af nedlagt vildt til lokale butikker og restauranter

Læs mere om, hvad du som jæger må sælge til lokale butikker og restauranter.

​Hvad må du sælge?

Som jæger må du sælge ​​vildt, du selv har nedlagt. Ved vildt forstås vildtlevende småvildt (f.eks. fugle og harer) og vildtlevende storvildt (f.eks. hjortedyr).

Du må gerne plukke og flå småvildt inden salg. Det skal foregå på din bopæl eller på jagtstedet.​ Du må ikke tage indvoldene ud af småvildt.

Du m​å ligeledes flå storvildt, hvis det foregår på din bopæl eller jagtstedet. Ved storvildt må du også gerne fjerne organer fra bryst- og bughule samt fjerne underben og hoved.

Hvem må ​d​u sælge til?​

Som jæger må​​ d​u sælge dit nedlagte vildt direkte til lokale detailvirksomheder, f.eks. butikker og restaura​​nter. Lokale detailvirksomheder er virksomheder, som ligger inden for en radius af 50 km fra jagtstedet eller din bopæl.​

Hvis du vil sælge dine fødevarer til den endelige forbruger eller fra en gårdbutik, gælder nogle andre regler.

Læs om andre typer salg

Hvor må d​u sælge fra?

Som jæger ​​må du sælge nedlagt vildt fra din bopæl eller jagtstedet til lokale butikker og restauranter. Du må også levere det nedlagte vildt til den detailvirksomhed, du sælger til.​

Hvor meget må du sælg​e?

Du må hvert år sælge op til 500 stykker vildtlevende uåbnet småvildt og 15 stykker vildtlevende storvildt. Det gælder både salg til lokale detailvirksomheder, og hvis du sælger dine produkter direkte til forbrugere.

Du skal kunne dokumentere dit salg. For hver​t regnskabsår skal du kunne dokumentere, at du ikke​ sælger mere end 500 stykker småvildt og 15 stykker storvildt​ i alt.

Hvis du ønsker at ​afsætte mere end 500 stykker småvildt og 15 stykker storvildt, skal du aflevere det til en vildthåndteringsvirksomhed.​

Vigtige ​krav og regler​

Du skal naturligvis overholde reglerne for jagt og fredning.

Læs mere om jagt (mst.dk)

Dit salg skal ske hygiejnisk forsvarligt. Fødevarerne må ikke udsættes for forurening eller anden skadelig påvirkning.

Hvis du vil sælge opskåret kød

Hvis du vil ​​opskære kødet fra det nedlagte vildt, skal du etablere en detailvirksomhed. Du skal registrere detailvirksomheden hos Fødevarestyrelsen.​

Brug vores blanket til at registrere en detailvirksomhed

Registrering

Du skal ikke registrere dit salg hos Fødevarestyrelsen.

Som jæger skal du have jagttegn hos Miljøstyrelsen.​​​

Om jagttegn (mst.dk)​​