Madspild i hjemmet

Madspild er dyrt både for klimaet og privatøkonomien.

I Danmark smider de private husholdninger 247.000 ton mad ud om året. Det er ca. 30% af det samlede madspild i Danmark. Hvor meget vi hver især smider i skraldespanden afhænger af husstandens størrelse.

Vi har samlet fire nemme råd, som kan mindske madspildet, og så har vi udviklet et ugeskema og skilte til dit køleskab, der kan hjælpe dig på vej. Det kan du læse mere om nedenfor.​

Begræns dit madspild hjemme

Print vores redskaber og få bl.a. indblik i, hvor dit madspild opstår. 

Vurdér madens holdbarhed

Lær at kende forskel på datomærkninger og hvordan du tjekker, om din mad stadig kan spises.

Planlæg indkøbsturen

Bliv klogere på, hvordan planlægningen af indkøbsturen kan være med til at reducere madspild. 

Opbevar maden korrekt

Find guides til, hvordan du opbevarer madvarer, så de holder sig længst muligt.

 

Undersøgelser om madspild

Læs undersøgelser om danskernes adfærd i forbindelse med madspild og madaffald.

Skraldning

Læs om skraldning og bliv klogere på, hvorfor vi fraråder at spise mad fra containere.

Madspild i fødevarevirksomheder

Læs om de muligheder, fødevarevirksomheder har for at forebygge og reducere madspild.

Læs om madspild i fødevarevirksomheder

Indsamler og uddeler du overskudsmad?

Har du din egen indsamling og uddeling af overskudsmad? Så er der nogle regler, du skal være særligt opmærksom på. 

Læs om reglerne ved donation af fødevarer