Sådan får du styr på hygiejnen

Læs om god hygiejne, når du griller, plukker tang, presser æblemost, bruger frosne bær til smoothies, laver risengrød under dynen, fermenterer eller bruger andre tilberedningsmetoder.

Tilberedning i hjemmet f.eks. fermentering, sous-vide, optøning

Fermentering

Hvis du vil fermentere f.eks. grøntsager eller pølser

Optøning

Hvis du vil tø frossen mad op

Sous-vide

Hvis du bruger sous vide-metoden 

Tilberedning

Råd om fermentering, sous vide, røgning, syltning, saltning, henkogning mm. 

Spar på strømmen

Hvis du vil spare på strømmen til køleskabet.

Fødevarer i hjemmet f.eks. frosne bær, æg, tang, muslinger, melon

Drikkevand med bakterier

Hvis drikkevandet er forurenet af bakterier efter en oversvømmelse

Frosne bær

Hvis du vil bruge færdigpakkede frosne bær til smoothies og desserter.

Melon

Skyl melonen, inden du skærer den ud 

Muslinger og østers

Hvis du samler eller høster muslinger og østers 

Persille og krydderurter

Hvis du bruger krydderurter i sovs eller grønt drys på gryderetten

Risengrød

Hvis du laver risengrød under dynen eller i høkasse

Smoothie - grøn grød

Tips til dig, der laver grøn smoothie eller "grøn grød"

 

 

Spirer

Hvis du dyrker spirer

Tang

Hvis du samler eller høster tang

Vildt

Hvis du er jæger og selv parterer nedlagt vildt derhjemme

Æblemost

Hvis du vil presse saft af æbler

Æg

Hvis du bruger æg til desserter eller puster æg til påske

Mad på rejsen

Rejse

Hvis du vil rejse til lande med lavere hygiejnestandard

Mad på grill, festival, picnic mv. 

Festival, telttur mm.

Hvis du har mad med på telttur eller på f.eks. festival.

Hund på restaurant

Må du tage din hund med på restaurant? 

På picnic eller skovtur

Hvis du tager mad med på tur til picnic, skovtur, eller på stranden

Grill

Hvis du griller udendørs

Rengøring i hjemmet - brug af karklud 

Karklud

Hvor ofte bør du skifte til en ren karklud?