Vildt

Hvis du selv parterer vildt, som du har nedlagt, bør du holde en god hygiejne. Læs de fem råd her.

Kød fra vildt kan indeholde sygdomsbakterier som campylobacter, salmonella og visse colibakterier, fx STEC, som i værste fald kan give mennesker nyresvigt og blødningsforstyrrelser. Skal du partere et nedlagt rådyr eller fx en fasan hjemme i dit bryggers eller køkken, bør du derfor have godt styr på hygiejnen.

Her er fem råd til at få styr på kødsaften og undgå bakterier:

1. Bræk og flå altid vildtet udendørs – undgå så vidt muligt at sprede indhold fra tarm til kød.

2. Skær det rensede dyr op på et særskilt bord og i et separat rum, hvor børn og kæledyr ikke kan komme ind.

3. Hold det rå kød, lever, hjerte m.m. adskilt fra færdiglavet mad.

4. Vask dine hænder og underarme grundigt med varmt vand og sæbe – gerne flere gange undervejs.

5. Brug rene viskestykker og klude – tør evt. kødsaft op med køkkenrulle og gør grundigt rent bagefter.

Planche med fem råd til dig der parterer nedlagt vildt derhjemme