Anprisningsvejledning

Her finder du vejledning om reglerne for ernærings- og sundhedsanprisninger. Læs også om praksisændringen i vejledningen på denne side.

Gældende vejledning

Anprisningsvejledning 2019 (pdf)

Rettelse til gældende vejledning

Fødevarestyrelsen gør opmærksom på, at Fødevarestyrelsen​ har ændret praksis på baggrund af en udtalelse fra EU-Kommissionen om termen "optagelighed af et næringsstof". Termen "optagelighed af et næringsstof" betragtes således hverken som en ernærings- eller sundhedsanprisning. Derfor udgår følgende afsnit på side 23 i vejledning om ernærings- og sundhedsanprisninger: "Det er heller ikke tilladt at anprise, at en fødevare indeholder fx en mineralkilde, der har en bedre optagelighed end en anden kilde til samme mineral. Det skyldes, at en sådan ernæringsanprisning ikke står i anprisningsforordningens bilag."

Det skal dog bemærkes, at en henvisning til, at et næringsstof forbedrer optagelsen af et andet næringsstof, f.eks. "vitamin C øger optagelsen af jern", fortsat betragtes som en sundhedsanprisning.​

 

Historiske vejledninger

​​Den historiske anprisningsvejledning nr. 9372 af 28/05/2018

​Ældre vejledninger kan findes på retsinformations hjemmeside.​​