De professionelle køkkener serverer hver dag mange måltider til danskerne - de offentlige køkkener serverer ca. 650.000 måltider dagligt, og dertil kommer måltider fra de private køkkener.
De professionelle køkkener spiller derfor en vigtig rolle i forhold til at introducere velsmagende, sund og klimavenlig mad for danskerne.
Kostrådene til de professionelle køkkener – Kostråd til Måltider - bygger på De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Det vi spiser har nemlig ikke kun betydning for vores sundhed – det har også betydning for klimaet.
Danskerne kan reducere deres CO2-aftryk med 31-45% ved at følge kostrådene. Med den indflydelse de professionelle køkkener har på befolkningens madvaner, har det enorm betydning for Danmarks samlede fødevareforbrug og danskernes sundhed generelt.
Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i daginstitutioner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.
Læs om de tre værktøjer I kan bruge, når I planlægger og tilbereder mad efter Kostråd til Måltider i skoler og kantiner: Principper, Råvareliste og Portionsstørrelser.
Her kan I finde nye materialer med tips og gode råd til, hvordan I nemt kan tage de første skridt til at arbejde med Kostråd til Måltider.
Kom til Fødevarestyrelsens gratis webinarer om Kostråd til Måltider. De er både til jer, som arbejder i en kantine og i en daginstitution.
Her kan I finde de officielle anbefalinger til vegetariske måltider – både til kantiner, skoler og børnehaver.
Brug menuplanlægning til at få et overblik, komme i mål med kostrådene og til at sikre variation.
Her kan I finde en guide til mindre madspild, tjekliste når I vil markedsføre jer med Kostråd til Måltider samt info om klimaaftryk.
Her kan I finde de officielle anbefalinger til rammer om det gode måltid – både til daginstitutioner, skoler og fritidsordninger.
Gratis toolbox med bl.a. plakater, SoMe-grafikker, bordflyer og bannere til digitale medier.
Her finder I anbefalinger for maden i offentlige institutioner, herunder maden på de danske sygehuse.