Back to Kampange ​​​​​​​​​​​​​ ​​

Sørg for at dit kæledyr er lovligt importeret

Hvis du gerne vil have et kæledyr fra udlandet, er det vigtigt, at du sikrer dig at dyret er korrekt importeret – både for din og dyrets skyld.
Hvis kæledyr bliver importeret ulovligt, kan det være en risiko for både dyr og mennesker. For at være sikker på, at dyret er sundt og rask, skal man have ordentlig dokumentation på vaccination, ormebehandling, behandling mod parasitter som lopper, lus, flåter og øremider etc. Hvis du ikke i forvejen kender det netværk, som du køber dyret igennem, er det vigtigt at du sikrer dig, at du ikke får udleveret falske papirer.

Det er vigtigt at sikre, at kæledyret ikke er smittet med sygdomme, som kan overføres til andre dyr eller mennesker.

Før du importerer et dyr fra udlandet, skal du sørge for at finde ud af, hvor dyret kommer fra. Man kan risikere, at få et dyr hjem, der er meget svært at opdrage eller som ikke er vænnet til at være i en familie. Tidligere gadehunde kan fx nogle gange have svært ved at tilpasse sig livet som familiehunde, fordi de ikke fra hvalp er vænnet til at have kontakt med mennesker.

Hvis du ønsker, at købe et dyr fra udlandet, er det vigtigt at sikre dig, at papirerne er i orden, inden du indgår købsaftalen. Det er også en god idé at undersøge andres erfaringer med den organisation eller det netværk, du vælger at købe dyret igennem.

Læs mere om at importere dyr fra udlandet på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
​​​​

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.

 Hvem står bag Klar til Kæledyr?