Back to Kampange ​​​​​​​​​​​​​ ​​

Er I klar til kat?

Mange katte er kælne og sociale, men de er også meget selvstændige dyr. Er katten det rigtige valg for din familie?
  • Forventet levealder: De fleste katte bliver 15-20 år gamle.
  • Pleje: Katte bruger kattebakke, tømmes flere gange dagligt, og man skal regne med en del kattehår hist og her. Nogle katteracer kræver også pelspleje, ligesom der kan være brug for pleje af klør, tænder etc.
  • Motion: Specielt indekatte skal have god plads og en masse legetøj, aktiv fodring etc. Katte skal have muligheder for at hvæsse klør. De fleste katte skal også have mulighed for at komme op i højden fx i et kradsetræ.

 

Katten i hjemmet

Katten er et godt kæledyr til børnefamilier, som godt vil have et selvstændigt og aktivt nyt medlem. Katte kræver mindre pasning end hunde, men de kan stadig være både kælne og kærlige.

For børn er der rig mulighed for mange timers leg og samvær med katten, ligesom de kan være med i den daglige pleje og fodring.

 

Ansvar og trivsel

Katten er ligesom hunden et dyr, der har brug for daglig pasning og motion. Specielt hvis det er en indekat, har de brug for at man leger med dem gerne mindst 30 min. dagligt.

Katteejere har faste udgifter til foder, dyrlæge, legetøj, kradsemuligheder mm. Du skal afsætte ca. 500 kr om måneden til kattens foder. Når man anskaffer sig katten, skal den neutraliseres, mærkes og registreres.

Katte kan godt være alene i nogle timer, men det er vigtigt, at de er sammen med mennesker dagligt. De fleste katte er enspændere, så hvis man gerne vil have flere katte derhjemme, skal man sørge for at finde katte, der har det godt med hinanden og gerne katte, der allerede går sammen.

 

Læs mere

Kattens værn - En god start med din nye kat
Dyrenes Beskyttelses pasningsvejledning
Anskaffelse af kat - Fødevarestyrelsen
Inges Kattehjem
Dyreværnet

​​​​

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.

 Hvem står bag Klar til Kæledyr?