Back to Kampange ​​​​​​​​​​​​​ ​​

Er I klar til kaniner eller gnavere

Kaniner og gnavere er populære blandt børn på grund af deres bløde pels og søde ydre. Passer en gnaver ind i jeres familie?
  • ​Forventet levetid: Gnavere bliver generelt ikke så gamle, men marsvin og kaniner kan blive 8-12 år.
  • Pleje: Bortset fra rengøring af buret kan nogle gnavere have brug for pleje af pels, klør, tænder etc.
  • Motion: Kaniner og gnavere skal have daglig motion, og det er vigtigt, at buret er stort nok til, at de kan løbe omkring. Nogle af dem har også godt af at kunne løbe rundt i huset, hvis man tager de rigtige forholdsregler.

 

Kaniner og gnavere i hjemmet

Kaniner eller gnavere kan være et godt valg i en familie med større børn, der kan finde ud af at håndtere et lidt mere skrøbeligt kæledyr. De er mere sky end nogle af de større dyr, fordi de fra naturens side er byttedyr, men hvis man sørger for at være sammen med dem hver dag, kan de trænes til at være både kærlige og sociale dyr.
 
Større børn kan sagtens have det daglige ansvar for leg og pleje af en kanin eller gnaver, men det er altid den voksne i familien, der skal have hovedansvaret.


 

Ansvar og trivsel

Kaniner og gnavere har bedst af at bo sammen med en artsfælle, så de får deres sociale behov opfyldt. Man skal dog huske at undgå at sætte uneutraliserede hunner og hanner sammen, hvis man vil undgå, at der dukker unger op, man ikke havde planlagt.

Små kæledyr skal tilses af en dyrlæge årligt, og man skal sørge for, at de får det korrekte, alsidige foder. Motion er også meget vigtig, og for mange arter kan det være rigtig gavnligt, at de jævnligt får lov til at løbe rundt i et rum eller i hele huset.

Hver enkelt art af kaniner eller gnavere har også behov, der er specifikke for dem, så det er vigtigt, at man læser op på den art, man ønsker sig, inden man anskaffer sig et kæledyr. Pasningsvejledningerne for den enkelte art er et godt sted at starte.


 

Læs mere

Dyrenes beskyttelse - pasningsvejledninger​​
Dyreværnet.dk
Frikanin.dk
Danmarks kaninavlerforening​
Dansk Marsvin Forening
Dansk Marsvineklub
Dansk Hamster Forening​​

​​​​

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.

 Hvem står bag Klar til Kæledyr?