Back to Kampange ​​​​​​​​​​​​​ ​​

Er du klar til fugle

Fugle er smukke og sociale dyr, men de er også meget aktive og har brug for daglige flyveture.
  • Forventet levealder: Fugle kan blive fra fem til over 50 år gamle.
  • Pleje: Fugles bure og volierer skal gøres rene med jævne mellemrum, og der kan også være en del rengøring i hjemmet generelt, når man har fugl.
  • Motion: Fugle skal have god plads til at flyve dagligt.


Fugle i hjemmet

Fugle er et ret krævende kæledyr, men som også giver en masse igen. De knytter sig meget tæt til deres ejere og udvikler tit et specielt bånd til en bestemt person i familien.

Fordi fugle støjer og støver en del, er de ikke det oplagte valg for en familie med små børn. Man skal være sikker på, at man har tid og overskud til at stimulere dem, da de er meget intelligente dyr, som let kommer til at kede sig. Fordi fugle bliver så relativt gamle, skal de voksne i familien være sikre på, hvem der står med ansvaret for fuglen i hele dens liv.

 

Ansvar og trivsel 

Fugle er sociale dyr, og de trives bedst, når de er sammen med artsfæller. Mange fuglearter er også meget intelligente, så de har brug for at blive stimuleret og få stillet opgaver hver dag.

Fugle har brug for at flyve hver dag, så man skal have mulighed for at lukke dem ud af buret. Det betyder også, at der er en del rengøring, når man holder fugl.

Fugle er oftest temmelig støjende. Man kan træne en del fugle til at tale, men de stemmer også gerne i med morgen- og aftensang og lader sig i det hele taget gerne høre i løbet af dagen med skrig, sang og pludren.

 

Læs mere

Dyrenes Beskyttelse - pasningsvejledninger
Fugle omfattet af handelsrestriktioner CITES
Danske Tamfugle
Fugleforum

 

 

 

​​​​

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.

 Hvem står bag Klar til Kæledyr?