Back to Kampange ​​​​​​​​​​​​​ ​​

Er du klar til fisk

Fisk er både smukke og kan være gode kæledyr for den travle familie.
  • Forventet levealder: De fleste fiskearter vil blive mellem 2 og 8 år gamle.
  • Pleje: Et akvarium skal selvfølgelig rengøres og holdes frit for alger. Derudover skal man være opmærksom på vandets temperatur og surhedsgrad.
  • Motion: Fiskene skal holdes i et akvarium, der er så stort, at de kan svømme frit rundt. Et akvarium til selskabsfisk skal være mindst 128 liter men helst større.

 

Akvariefisk i familie

Det kan være en stille fornøjelse for familien at se på fiskene, der svømmer rundt i akvariet, og børn kan blive opslugt af den miniverden, der udspiller sig i akvariet.

Akvariefisk kan også være et oplagt valg for familier med allergi. Selvom man ikke har samme kontakt med fisk som med andre kæledyr, giver akvariefisk ro og gode oplevelser for børn og voksne. Børn kan godt inddrages i plejen af fisk, men det skal være de voksne, der har hovedansvaret.

 

Pleje og trivsel

Akvariefisk er relativt nemme at passe, men der følger stadig en del arbejde med. Uanset hvilken art fisk man har, skal vandet skiftes og filteret renses. Hver art har desuden særlige behov i forhold til vandets surhedsgrad og temperatur, tilvænning, fodring, vandstrøm, skjulesteder mm.
Det er nødvendigt at tilse akvariet dagligt, så du sikrer dig at temperaturen er korrekt, at fiskene er raske, livlige og sultne og at akvariet er fri for alger og snegle.

Fisk lever ofte i grupper og trives bedst sammen med artsfæller. Hvis man anskaffer sig flere forskellige arter, skal man være sikker på, at de kan trives i samme akvarium.

Det er vigtigt at dekorere akvariet, så det kommer til at ligne fiskenes naturlige miljø så meget som muligt. Derfor skal man dekorere med grusbundlag, planter og andre dekorationsmaterialer. Det skal dekoreres så fiskene både har fri svømmeplads, og så de har mulighed for at gemme sig.

 

Læs mere

Dyrenes Beskyttelse - pasningsvejledninger
Dyrenes Beskyttelse - Det beplantede stueakvarium
Bonnie Dyrecenter - Selskabs-akvariet
Dansk Akvarie Union

 

 

​ 

​​​​

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.

 Hvem står bag Klar til Kæledyr?