Guide

Sådan opbevarer du dine madvarer, så de holder sig bedst muligt

Det er forskelligt hvor din fødevare holder sig bedst; om det er i køleskabet, i køkkenskabet, på køkkenbordet eller tørt, mørkt og køligt. Nedenfor får du et overblik over, hvor du bør opbevare dine fødevarer.
Opbevaring
?
I køleskabet bør du opbevare:

• Mælkeprodukter
• Kød – både hakket, helt og skåret
• Pålæg - bør pakkes i en lufttæt beholder efter åbning
• Rodfrugter
• Frisk pasta
• Æg
• Brød (risikere dog at blive tørt)
• Krydderurter (kan også fryses)
• Grøntsager - bør pakkes i en plasticpose
- Gulerødder
- Salat (iceberg, rucola, spinat osv. )
- Forårsløg
- Agurk
- Kål (hvidkål, broccoli, blomkål osv.)
- Ingefær
- Peberfrugter (dog helst 7-10 grader)
- Porrer
- Squash og courgetter
- Hvidløg
- Champignoner

+ Hold øje med køleskabets temperatur

Hold øje med, at temperaturen i køleskabet er 5 °C, det hjælper på både holdbarheden og fødevaresikkerheden af dine fødevarer.

?
I køkkenskabet bør du opbevare:

Fødevarer som ikke er afhængige af temperatur

• Ris
• Tørpasta
• Mel
• Dåsekonserves (uåbnet) – Husk at hvis det åbnes, skal det pakkes over i anden emballage og ind i køleskabet
• Sukker
• Eddike
• Olie
?
På køkkenbordet:

• Tomater (i køleskabet stopper modningen, og de mister smag)
• Melon
• Avokado
• Bananer
• Kiwi
• Citroner
?
Tørt, mørkt og køligt:

• Kartofler
• Løg
?
Brug af emballage

Læs mere om hvilken emballage, du bør bruges til hvad:
Hvilken emballage må bruge til hvilke fødevarer?

Følg os på Facebook