Guide

Hvordan og hvor længe kan din mad opbevares?

Visse fødevarer skal være mærket med retningslinjer for korrekt opbevaring og/eller anvendelse. Det kan fx være ”på køl ved 5 grader” eller ”kan spises i 3 dage efter åbning”.
holdbarhed
?
Opbevares på køl ved 5 grader

For at en fødevare kan holde sig frem til sin holdbarhedsdato, skal du altid overholde fødevarens anvisninger om korrekt opbevaring (fx på køl ved 5 grader).
?
Kan spises i 3 dage efter åbning/Holdbarhed after åbning

Hvis fødevaren er mærket med oplysninger om, hvorlænge fødevaren kan anvendes efter åbning (fx kan spises i 3 dage efter åbning), skal du altid overholde disse anvisninger, uanset om det betyder, at fødevaren skal smides ud før udløb af sin holdbarhedsdato (Dette gælder for begge typer holdbarhedsmærkning: "sidste anvendelsesdato" og "bedst før"). Fødevarens holdbarhedsdato er nemlig kun gældende for uåbnede fødevarer.
?
Sidste anvendelsesdato

Fødevarer mærket med ”sidste anvendelsesdato” skal du altid kassere senest ved deres udløb, uanset om de har været åbnet eller ej.
?
Bedst før

Du kan bruge dine sanser til at vurdere, om en fødevare mærket med ”bedst før” kan spises efter udløb af holdbarhedsdatoen.

Når en "bedst før"-fødevare er mærket med oplysning, om at fødevaren "kan spises i 3 dage efter åbning", så kan du vurdere, om fødevaren kan holde sig i 3 dage fra det tidspunkt, hvor du åbner fødevaren, uanset om du ender med at spise fødevaren efter udløb af holdbarhedsdatoen.

Følg os på Facebook

Du skal acceptere marketing-cookies for at aktivere denne funktion.