Fakta om Dyrevelfærdsmærket

Dyrevelfærdsmærket kød fra gris og slagtekyllinger findes i 3 niveauer – jo flere udfyldte hjerter, jo bedre dyrevelfærd.


​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Her kan du se, hvor meget mere dyrevelfærd dyrene får, når du vælger kød med 1, 2 eller 3 hjerter.​​​​​​​​​​​​​

Dyrevelfærdsmærket er din garanti for, at grisene og slagtekyllingerne har haft bedre forhold end grise og slagtekyllinger fra traditionel produktion.

Kontrollen med Dyrevelfærdsmærket er statsgodkendt.


Når du køber Dyrevelfærdsmærket, er du med til at sikre…

For grise:

  • Krølle på halen – ingen halekupering og ingen halebid
  • Mere halm som rodemateriale og til redebygning
  • Mere plads
  • Fritgående søer
  • Maks. 8 timers transport

For slagtekyllinger:

  • Langsommere voksende race
  • Øget indsats mod trædepudesvidninger
  • Mere plads
  • Kortere transporttid
  • Miljøberigelse



Kriterier for okse- og kalvekød
Kriterier for malkekvæg

Dyrevelfærdsmærke med ambitioner
Formålet med Dyrevelfærdsmærket er at forbedre dyrevelfærden for flest mulige grise og kyllinger. Dyrevelfærdsmærket gør det muligt at se hvilke produkter, der lever op til kravene om bedre dyrevelfærd.