Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Lav en plan for din egenkontrol

I din fødevarevirksomhed, skal du have en plan for din egenkontrol. Følg guiden og find ud af, hvordan du gør.

 

 

 

Start guiden "Sådan laver du en plan for din egenkontrol":




Svar på typiske spørgsmål

Hvem kan hjælpe mig med risikoanalyse og egenkontrol?
Brancheorganisationer og branchekoder
I guiden ”Brug en branchekode som hjælp til dit egenkontrolprogram” kan du finde hjælp til, hvordan du bruger og finder branchekoder.

Fødevarekonsulenter
På internettet kan du søge dig frem til en række af fødevarekonsulenter, som blandt andet kan hjælpe​​ dig med at lave din risikoanalyse og dit egenkontrolprogram. Fødevarestyrelsen må ikke anbefale bestemte konsulenter.
 
Kan jeg bruge systemer fra Fødevarestyrelsens hjemmeside?
Ja. Fødevarestyrelsen har udarbejdet guiden ”Sådan laver du en plan for din egenkontrol”, der hjælper dig til at lave en risikoanalyse og på baggrund af den dit eget kontrolprogram.
 
Hvor tit skal jeg skrive min egenkontrol ned
Det afhænger af aktiviteterne i din fødevarevirksomhed og din risikoanalyse. Som udgangspunkt skal du måle/tjekke hver dag, og skrive det ned fx en gang om ugen.
 
Hvor længe skal jeg gemme min dokumentation?
Sporbarhed via fakturaer m.m. skal gemmes i 5 år.
Dokumentation for egenkontrol skal gemmes i 2 år.

Kan jeg anvende elektronisk egenkontrol?
Ja. Der findes en række forskellige udbydere af programmer, som giver dig mulighed for at dokumentere egenkontrollen på din computer. Programmet skal altid være tilgængeligt for Fødevarestyrelsens tilsynsførende.

Læs mere på siden ”Elektronisk egenkontrol”
 
Fik du ikke svar på dit spørgsmål?
Kontakt Fødevarestyrelsens kunderådgivning.
Telefon: ​7227 6900 – mandag til torsdag 9.00-16.00, fredag 9.00-15.00
​Mail: Gå til kontaktformularen​​​​​
 
Ændret 3. januar 2017