Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Brexit for fødevarevirksomheder

Brexit kan få betydning for danske virksomheder, der handler med fødevarer, foder, animalske biprodukter, levende dyr, avlsmateriale samt økologi med Storbritannien

Det britiske flag med teksten Fødevarevirksomheder How do you brexit

Storbritannien forlader efter planen EU-samarbejdet 29. marts 2019

Den 29. marts 2019 bliver Storbritannien et tredjeland, såfremt der ikke inden da indgås en aftale med EU om Storbritanniens udtrædelse.

Hvis EU og Storbritannien bliver enige om en aftale, vil aftalen indeholde en overgangsordning om, at handel mellem Storbritannien og EU fortsætter på samhandelsvilkår, som i dag. Denne overgangsordning vil løbe frem til udgangen af 2020.

Der er lige nu tvivl om, hvorvidt datoen for Storbritanniens udtrædelse af EU vil blive udskudt. I Fødevarestyrelsen holder vi øje med udviklingen, men vi forbereder os fortsat på, at Storbritannien den 29. marts 2019 kan træde ud af EU uden en aftale og blive et tredjeland. Dette kan nemlig få stor betydning for danske virksomheders fortsatte handel med Storbritannien efter denne dato.

Skal din fødevarevirksomhed handle med Storbritannien efter Brexit?

Hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, skal danske virksomheder handle med Storbritannien efter reglerne for handel med lande uden for EU, kaldet tredjelande. Derfor er vigtigt, at du forbereder dig på, at der kan være helt andre regler for handel med Storbritannien efter denne dato, hvis der ikke kommer en aftale.

I menuen her på siden kan du få et overblik over de relevante regler og vejledninger, der er på området for fødevarer, foder og levende dyr, for handel med tredjelande. Informationen her tager udgangspunkt i, at der ikke kommer en aftale mellem EU og Storbritannien, og at Storbritannien derfor bliver et tredjeland.

Læs mere om eksport til Storbritannien efter Brexit

Læs mere om import fra Storbritannien efter Brexit


Se den korte video om krav til fødevarehandel med Storbritannien efter Brexit

Ændret 19. marts 2019