Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Brexit for fødevarevirksomheder

Eksporterer din virksomhed fødevarer, fødevarekontaktmaterialer, foder, animalske biprodukter, levende dyr eller avlsmateriale til Storbritannien? Læs hvad det kan betyde for din virksomhed her på siden. Siden bliver løbende opdateret.

Det britiske flag med teksten Fødevarevirksomheder How do you brexit


Storbritannien forlader efter planen senest EU-samarbejdet 31. oktober 2019

Storbritanniens udtrædelse af EU er udskudt til den 31. oktober 2019, så længe Storbritannien afholder valg til Europa-Parlamentet den 23. – 26. maj. Skulle Storbritannien mod forventning ikke gøre dette, vil udtrædelsen finde sted natten mellem 31. maj og 1. juni 2019.

Hvis Storbritannien inden for perioden godkender den udtrædelsesaftale, som de resterende 27 EU-lande og den britiske regering har forhandlet, vil en ordnet Brexit finde sted den 1. i måneden derefter.

Fødevarestyrelsen opdaterer dette i takt med de kommende ugers – og måneders – udvikling i sagen. Vores forberedelse inkluderer et fortsat skarpt fokus på risikoen for, at Storbritannien inden for den aftalte periode forlader EU uden en aftale, og bliver et tredjeland. Dette kan få stor betydning for danske virksomheders handel med Storbritannien.

Skal din fødevarevirksomhed handle med Storbritannien efter Brexit?

Det er vigtigt, at du forbereder dig på, at der kan være helt andre regler for handel med Storbritannien efter Brexit, hvis der ikke kommer en aftale.

Informationen her tager udgangspunkt i, at der ikke kommer en aftale mellem EU og Storbritannien, og at Storbritannien derfor bliver et tredjeland.

Læs mere på de britiske fødevaremyndigheders guide om eksport til Storbritannien her

Læs generelle regler om eksport til tredjelande


Se den korte video om krav til fødevarehandel med Storbritannien efter Brexit

Ændret 3. maj 2019