Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Brexit - fødevarevirksomheder

Brexit kan få betydning for danske virksomheder, der handler med fødevarer, foder, animalske biprodukter, levende dyr, avlsmateriale samt økologi med StorbritannienStorbritannien forlader efter planen EU-samarbejdet 29. marts 2019

Hvis EU og Storbritannien bliver enige om en aftale, vil aftalen indeholde en overgangsordning på samhandelsvilkår, som i dag. Denne overgangsordning vil løbe frem til udgangen af 2020.

Skal din fødevarevirksomhed handle med Storbritannien efter Brexit?

Hvis briterne forlader EU uden en udtrædelsesaftale, skal danske virksomheder handle med Storbritannien efter reglerne for handel med lande uden for EU, kaldet tredjelande. Derfor er vigtigt, at du forbereder dig på, at der kan være helt andre regler for handel med Storbritannien efter denne dato, hvis der ikke kommer en aftale.

I menuen her på siden kan du få et overblik over de relevante regler og vejledninger, der er på området for fødevarer, foder og levende dyr, for handel med tredjelande. Informationen her tager udgangspunkt i, at der ikke kommer en aftale mellem EU og Storbritannien, og at Storbritannien derfor bliver et tredjeland.

Læs mere om eksport til Storbritannien efter Brexit

Læs mere om import fra Storbritannien efter Brexit

Ændret 11. december 2018