Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Registrér virksomheden til handel med Storbritannien efter Brexit

Her kan du se, hvordan du sikrer dig, at din virksomhed har de nødvendige registreringer til import og eksport til Storbritannien.

 

Handel med Storbritannien har ændret sig 1. januar 2021

Pr. 1. januar 2021 er din handel med Storbritannien ændret. Det gælder, uanset at EU og Storbritannien nu har indgået en aftale om det fremtidige handelsforhold. Ændringerne betyder bl.a., at du skal registrere dig som eksportør og/eller importør i Fødevarestyrelsen. 

Du skal sikre dig, at din virksomhed er parat til at handle med Storbritannien. Derfor skal du tjekke, at du har de nødvendige registreringer i forhold til eksport til eller import fra Storbritannien. Hvis du allerede er registreret til eksport til eller import fra tredjelande er det tilstrækkeligt.

Hvis du har brug for at registrere dig kan du skrive ind via kontaktformularen på Fødevarestyrelsens hjemmeside, lave en ændring og registrere din eksport- eller importaktivitet via registreringsblanketten. Er du i tvivl kan du henvende sig til din lokale tilsynsførende eller kontakte Fødevarestyrelsens kundecenter på tlf. 72 27 69 ​00. 

Registrering til import fra tredjelande

Hvis din virksomhed fortsat vil importere varer fra Storbritannien, skal den registreres til import fra tredjelande via registreringsblanketten på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Vær opmærksom på, at når du er registreret til import til tredjelande, vil Fødevarestyrelsen komme på et særligt importkontrolbesøg i din virksomhed én gang årligt.

Registrer din virksomhed til import af fødevarer fra tredjelande

Registrering til eksport til tredjelande

Hvorvidt det er nødvendigt for din virksomhed at registrere sig til eksport afhænger af, hvilke kategorier af produkter, din virksomhed eksporterer.

Eksport af levende dyr, non-food og avlsmateriale kræver registrering til eksport til tredjelande hos Fødevarestyrelsen via registreringsblanketten på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Registrer din virksomhed til eksport af levende dyr, non-food og avlsmateriale

For eksport af fødevarer og foder kræver det registrering af dine eksportaktiviteter, hvis der fra tredjelandet stilles særlige krav, fx certifikat eller opførelse på liste. Registreringen stiller krav til opfyldelse af bekendtgørelser for både eksport og certifikatudstedelse.

Da vi endnu ikke ved, hvilke krav Storbritannien på længere sigt vil stille til eksport fra EU, anbefaler vi, at du allerede nu kontakter din lokale tilsynsførende, som vil kunne rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig.

Gå til Fødevarestyrelsens kontaktformular 

 

Ændret 26. september 2022