Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Presse
Job
Emneoversigt
Kontakt
English
Om Fødevarestyrelsen
Kontakt Fødevarestyrelsen
Adresser
Telefonkontakt
Find din fødevare- eller veterinærenhed
EksportKontrolCentret
Fødevarevagten – efter lukketid
Sikker E-post
E-fakturering
Jobsite
Ledige stillinger
Mød medarbejderne
Det arbejder vi for
Din karriere hos os
Ansøgningsprocessen
Mød os på de sociale medier
Organisation
Hovedkontor
Fødevarestyrelsens fødevareenheder
Fødevarestyrelsens veterinærenheder
Kødkontrollen
Hvad laver Fødevarestyrelsens enheder
Grønland
Intern audit
Mission, vision, værdier
Internationalt samarbejde
Nordisk samarbejde
Fødevarestyrelsens rolle i EU
Codex Alimentarius
SCoPAFF
Udenlandske fødevaremyndigheder
Logo og designguide
Billedbank
Persondata og cookies
Persondatabeskyttelse i Fødevarestyrelsen
Cookies på Fødevarestyrelsens hjemmeside
Nyheder
Aktuelt
Faglige nyheder
Seneste
Automatisk overførsel ophører muligvis pr. 1. juli 2019
Nyhedsbrev 01-03-2018
Eksportportalen d. 01-03-2018
Nyhedsbrev for dyrlæger 01-03-2018
Trusselsvurdering for fugleinfluenza pr. 2. marts 2018
Nyhedsbrev til dyrlæger 02-03-2018
Nyhedsbrev fra certifikatdatabasen den 2. marts 2018
Nyhedsbrev til dyrlæger 05-03-2018
Trusselsvurdering for fugleinfluenza pr. 7. marts 2018
Nyhedsbrev om certifikatdatabasen den 8. marts 2018
Nyhedsbrev om TRACES, den 9. marts 2018
EP Nyhedsbrev 12 03 2018
Nyhedsbrev - Eksportportalen tirsdag den 13. marts 2018
Nyhedsbrev, Eksportportalen - ændring vedrørende faktura
Danmark har fået salmonellagaranti for kyllingekød
Trusselsvurdering for fugleinfluenza pr. 14. marts 2018
Nyhedsbrev om certifikatdatabasen den 15. marts 2018
Indberetning af fodermængder og gebyrbetaling 2018
Abonnér
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev for dyrlæger fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om muslingeovervågning fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om TRACES fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om muslingeovervågning fra Fødevarestyrelsen
Pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om nye publikationer fra Fødevarestyrelsen
Nyhedsbrev om tilbagetrukne fødevarer fra Fødevarestyrelsen
Pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen
Presse
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Vil du udvide din fødevarevirksomhed?
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Online værktøj SiTTi beregner sikker temperatur og tid for fødevarer
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
EU-regler for import af dyr og varer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Søg i kosttilskud
Udeklarerede dopingstoffer i udvalgte kosttilskud og fødevarer
Sund mad
Videoer og præsentationer fra stormøder om Innovationspartnerskabet
Bliv partner i Innovationspartnerskab for sundere mad
Partnere i Innovationspartnerskabet
Spørgsmål og svar
Fuldkornspartnerskabet
Fødevareberedskab
Søg i tilbagekaldte fødevarer
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
Plantelisten – til erhvervsmæssig brug
Plantelisten – til privat brug
E-handel
E-handel: Gode råd til forbrugere
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Foder
Registrering og godkendelse af fodervirksomhed - herunder landbrug
Foderhygiejne og kvalitetsstyring
Import af foder
Eksport af foder
Betaling og indberetning af foder
Pakning og mærkning af foder
Fodersikkerhed og risici i foder
Fodring af dyr til fødevare- produktion - herunder heste
Nationalt og internationalt fodersamarbejde
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Overvågning af husdyrsygdomme i Danmark
Fødevarestyrelsens oversigt over mistanker og tidlige varslinger
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Eksport af levende dyr og avlsmateriale
Eksport af animalske biprodukter
Eksport af fødevarer
Eksport af foder
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Danmarks 3R-Center
Dyreforsøgstilsynet
Dyreværnsrådet
Udvalget for Forsøgsdyr og Alternativer
Videncenter for Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Det Veterinære Sundhedsråd
Dyr og Covid-19
Mink og COVID-19
Kæledyr og COVID-19
Transport af dyr med COVID-19 restriktioner
Andre dyr og COVID-19
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Nyt kontrolkoncept på fødevareområdet
Offentligt-privat samarbejde
Kontrol af tilbagetrækning af fødevarer
USA-enheden og kontrol af eksportvirksomheder
Kontrol af GMO i fødevarer
Kontrol af novel food i fødevarer
Fødevarestyrelsens økologikontrol
Kontrol af temperatur i fødevarevirksomheder
Prøveudtagning ved kontrolbesøg
Virksomheder med ultralav risiko
Kontrol af frugt og grønt
Kædekontrol - Kontrol af kædevirksomheder
Kontrol af tredjepartscertificerede virksomheder
Virksomheder med dårlig regelefterlevelse – fødevareområdet
Typer af kontrol på fødevareområdet
Vejledning om kontrolindsatser på fødevareområdet
Betaling, rettigheder og klage
Betaling for kontrollen
Kampagnekontrolafgift og Rejseholdsafgift 2020
Betaling af kampagnekontrolafgift 2020
Betaling af rejseholdsafgift 2020 for engrosvirksomheder
Gebyrer for eksport og import - spørgsmål og svar
Årlig afgift på 691 kr. eller 1.911 kr. pr. besætningsejer
Årsafgift 2020 for landbrug med HACCP-registrering
Tilbagebetaling af gebyr for eksportcertifikater
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Ændringer af kontrolsystemet for fødevare- og fodervirksomheder fra 1. januar 2017
Vejledning i forbindelse med kontrolbesøg
Det må Fødevarestyrelsen under kontrolbesøg
Hvilke sanktioner må Fødevarestyrelsen bruge?
Kontrollens kvalitet
National kontrolplan
Fødevarestyrelsen samarbejder med Lægemiddelstyrelsen om lægemidler til dyr
Inspektion fra tredjeland
Kontrol af besætninger
Kontrol med slagtning og aflivning af dyr
Kontrolkampagner
Kontrolkampagner 2021
Kontrolkampagner 2020
Kontrolkampagner 2019
Kontrolkampagner 2018
Kontrolkampagner 2017
Prøveplaner
Prøveprojekter
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Muslingeovervågning - Danmark
Muslingeovervågning - Grønland
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Lister over veterinære virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Aktuelt om svindel med fødevarer
Fødevarestyrelsens laboratorium
Kampagner og projekter
Svindelstrategi
English: Food Fraud
Samarbejde med EU-lande om svindel med fødevarer
Svindel: Gode råd til forbrugere
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Certifikatdatabasen
CHR - det Centrale HusdyrbrugsRegister
Høringsportalen
Landbrugsindberetning
Retsinformation
FindSmiley.dk
Svineflyttedatabasen
VetReg - dyrlægeregistret
Webdyr
Vejledning i udfyldelse af certifikater
Min Side
Findhundesmiley.dk
Indberetningsportal for fodervirksomheder
Blanketter
Fødevarevirksomhed - Autorisation / registrering / ejerskifte / ændring / ophør
Vildtlevende storvildt med bemærkninger
Vildtlevende storvildt uden bemærkninger
Ansøgning om udpegning af lager
Produktionsindberetning af slagtetal
Anmeldelse af kosttilskud
Registrering af bedrift med fjervildt
Registrering af anlæg til opdræt af strudsefugle
Registrering af indhegning af hjortedyr
Tuberkulinprøver
Ægomsætning
Registreringsdokument for muslinger m.m. - Danmark
Ansøgning om autorisation som veterinærsygeplejerske
Ansøgning om dispensation fra mærkningsfristen af naturkalve
Ansøgning om optagelse af nye stoffer som tilladte stoffer til antikorrosionsmidler
Øremærker til kvæg, svin, får og geder
Ansøgning om godkendelse af chip til kvæg, får og geder
Egenkontrol og risikoanalyse - Fødevarevirksomhed
Alfabetisk oversigt
Seneste
Godkendelse af desinfektionsmidler
Guides
Seneste
Ved mistanke om udbrud af smitsom husdyrsygdom blandt dine dyr
Sådan undgår du at blive syg af grillmad
Sådan får du autorisation til at arbejde som veterinærsygeplejerske i Danmark
Ved mistanke om udbrud af smitsom husdyrsygdom – for dyrlæger
Sådan bliver du som dyrlæge godkendt til supplerende veterinærfaglig vurdering
Sådan undgår du at få roskildesyge via madvarer
Fund af døde eller syge vilde fugle i naturen
Undgå at ansatte i din svinebesætning bliver syge af husdyr-MRSA
God køkkenhygiejne: Frugt og grønt
Gode køkkenvaner i private hjem: Hold det adskilt
Sådan undgår du dårlig mave på rejsen
Hvordan får jeg godkendt et nyt desinfektionsmiddel / antikorrosionsmiddel til fødevareindustri og landbrug?
Sådan undgår du "burgerbakterien" STEC i din mad
Sådan undgår du campylobacter og salmonella i din mad
Sådan holder du en god hygiejne, når du presser æblemost
Sådan undgår du botulisme
Sådan undgår du at blive syg af ESBL fra fødevarer
Sådan gør du, når du selv dyrker spirer
Sådan markedsfører du føde- og drikkevarer tilsat vitaminer, mineraler eller andre stoffer
Lovstof
Høringsportalen
Principielle afgørelser
Vejledninger
Seneste
Anprisningsvejledning
Autorisationsvejledning
Berigelsesvejledning
Fodervejledningen
Hygiejnevejledning
Kosttilskudsvejledning
Mikrobiologivejledning
Mærkningsvejledning
Novel Food vejledningen
Næringsdeklarationsvejledning
Oksekødsvejledning
Tilbagetrækningsvejledningen
Vejledninger
Aflivningsforordningen
Publikationer
Startside
Publikationsdetalje
Bestil trykt publikation
Søgetips
Bestillingsvejledning
test
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
Kontakt
English
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Dyr og Covid-19
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Selvbetjening
Lovstof
EU-henstillinger om kemiske forureninger - lovstof
EU-henstillinger om kemiske forureninger - lovstof
Herunder finder du EU kommissionens henstillinger vedrørende overvågning og reduktion af kemiske forureninger inklusiv naturlige toksiner i fødevarer og foder.
Sideindhold
EU-henstillinger om god praksis
Henstilling nr. 2016/22 af 7. januar 2016 om forebyggelse og reduktion af ethylcarbamatforurening i brændevin af stenfrugter og brændevin af presserester af stenfrugter og om ophævelse af henstilling nr. 2010/133/EU
Henstilling nr. 2014/662 af 10. september 2014 til forebyggelse og reduktion af opiumalkaloider i valmuefrø
Henstilling nr. 2014/193 af 4. april 2014 om reduktion af forekomsten af cadmium i fødevarer
Henstilling nr. 2006/583 af 17. august 2006 om forebyggelse og reduktion af fusariumtoksiner i korn og kornprodukter
Henstilling nr. 2003/598 af 11. august 2003 om forebyggelse og reduktion af patulinforureninger i æblesaft og æblesaftingredienser i andre drikkevarer
EU-henstillinger om dataindsamling
For alle henstillinger om dataindsamling gælder det, at der skal indrapporteres til
EFSA
.
Kommissionens henstilling EU) 2019/1888 af 7. november 2019 om overvågning af forekomsten af acrylamid i visse fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2018/464 af 19. marts 2018 om overvågning af metaller og jod i tang, saltplanter og produkter baseret på tang
Kommissionens henstilling (EU) 2017/84 af 16. januar 2017 om overvågning af mineraloliekulbrinter i fødevarer og i materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2016/2115 af 1. december 2016 om overvågning af forekomsten af Δ9-tetrahydrocannabinol, dets prækursorer og andre cannabinoider i fødevarer
Henstilling nr. 2016/1111 af 6. juli 2016 om overvågning af nikkel i fødevarer
Henstilling nr. 2016/688 af 2. maj 2016 om overvågning og forvaltning af forekomsten af dioxiner og PCB'er i fisk og fiskevarer fra Østersøregionen
Henstilling nr. 2016/22 af 7. januar 2016 om forebyggelse og reduktion af ethylcarbamatforurening i brændevin af stenfrugter og brændevin af presserester af stenfrugter og om ophævelse af henstilling nr. 2010/133/EU
Henstilling nr. 2015/1381 af 10. august 2015 om overvågning af arsen i fødevarer
Henstilling nr. 2015/976 af 19. juni 2015 om overvågning af tropanalkaloider i fødevarer
Henstilling nr. 2015/682 af 29. april 2015 om overvågning af perchlorat i fødevarer
Henstilling nr. 2012/154 af 15. marts 2015 om overvågning af meldrøjealkaloider i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2014/661 af 10. september 2014 om overvågning af 2- og 3-monochlorpropan-1,2-diol (2- og 3-MCPD), og 2- og 3-MCPDfedtsyreestere og glycidylfedtsyreestere i fødevarer
Henstilling nr. 2014/193 af 4. april 2014 om reduktion af forekomsten af cadmium i fødevarer
Henstilling nr. 2014/118 af 3. marts 2014 om spor af bromerede flammehæmmere i fødevarer
Henstilling nr. 2013/711 af 3. december 2013 om reduktion af forekomsten af dioxiner, furaner og PCB'er i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2013/647 af 8. november 2013 om undersøgelser af acrylamid indholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2013/165 af 27. marts 2013 om forekomsten af T-2-toksin og HT-2-toksin i korn og kornprodukter
Henstilling nr. 2010/161 af 17. marts 2010 om overvågning af perflouralkylstoffer i fødevarer
Henstilling nr. 2010/307 af 2. juni 2010 om overvågning af acrylamid indholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2007/196 af 28. marts 2007 om overvågning af forekomsten af furan i fødevarer
Henstilling nr. 2003/598 af 11. august 2003 om forebyggelse og reduktion af patulinforureninger i æblesaft og æblesaftingredienser i andre drikkevarer
Henstilling nr. 2016/2115 af 1. december 2016 om overvågning af forekomsten af Δ9-tetrahydrocannabinol, dets prækursorer og andre cannabinoider i fødevarer
Statement regarding perchlorate in food on 10 March 2015, updated 23 June 2015
Henstilling nr. 2014/663 af 11. september 2014 om ændring af bilaget til henstilling nr. 2013/711 om reduktion af forekomsten af dioxiner, furaner og PCB'er i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2013/647 af 8. november 2013 om undersøgelser af acrylamid indholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2013/165 af 27. marts 2013 om forekomsten af T-2-toksin og HT-2-toksin i korn og kornprodukter
Ændret 10. december 2019