Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Dyr
Kontrol
Selvbetjening
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Klimamærke
Madspild
Mindre salgsaktiviteter
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling af afgifter og gebyrer
Egenkontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorier
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Selvbetjening
Lovstof
EU-henstillinger om kemiske forureninger - lovstof
EU-henstillinger om kemiske forureninger - lovstof
Herunder finder du EU kommissionens henstillinger vedrørende overvågning og reduktion af kemiske forureninger inklusiv naturlige toksiner i fødevarer og foder.
Sideindhold
EU-henstillinger om god praksis
Henstilling nr. 2016/22 af 7. januar 2016 om forebyggelse og reduktion af ethylcarbamatforurening i brændevin af stenfrugter og brændevin af presserester af stenfrugter og om ophævelse af henstilling nr. 2010/133/EU
Henstilling nr. 2014/662 af 10. september 2014 til forebyggelse og reduktion af opiumalkaloider i valmuefrø
Henstilling nr. 2014/193 af 4. april 2014 om reduktion af forekomsten af cadmium i fødevarer
Henstilling nr. 2006/583 af 17. august 2006 om forebyggelse og reduktion af fusariumtoksiner i korn og kornprodukter
Henstilling nr. 2003/598 af 11. august 2003 om forebyggelse og reduktion af patulinforureninger i æblesaft og æblesaftingredienser i andre drikkevarer
EU-henstillinger om dataindsamling
For alle henstillinger om dataindsamling gælder det, at der skal indrapporteres til
EFSA
.
Kommissionens henstilling (EU) 2022/1431 af 24. august 2022 om overvågning af perfluoralkylstoffer i fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2022/561 af 6. april 2022 om overvågning af forekomsten af glycoalkaloider i kartofler og produkter afledt af kartofler
Kommissionens henstilling (EU) 2022/553 af 5. april 2022 om overvågning af forekomsten af Alternaria-toksiner i fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2022/495 af 25. marts 2022 om overvågning af forekomsten af furan og alkylfuraner i fødevarer
Kommissionens henstilling EU) 2019/1888 af 7. november 2019 om overvågning af forekomsten af acrylamid i visse fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2018/464 af 19. marts 2018 om overvågning af metaller og jod i tang, saltplanter og produkter baseret på tang
Kommissionens henstilling (EU) 2017/84 af 16. januar 2017 om overvågning af mineraloliekulbrinter i fødevarer og i materialer og genstande bestemt til kontakt med fødevarer
Kommissionens henstilling (EU) 2016/2115 af 1. december 2016 om overvågning af forekomsten af Δ9-tetrahydrocannabinol, dets prækursorer og andre cannabinoider i fødevarer
Henstilling nr. 2016/1111 af 6. juli 2016 om overvågning af nikkel i fødevarer
Henstilling nr. 2016/688 af 2. maj 2016 om overvågning og forvaltning af forekomsten af dioxiner og PCB'er i fisk og fiskevarer fra Østersøregionen
Henstilling nr. 2016/22 af 7. januar 2016 om forebyggelse og reduktion af ethylcarbamatforurening i brændevin af stenfrugter og brændevin af presserester af stenfrugter og om ophævelse af henstilling nr. 2010/133/EU
Henstilling nr. 2015/1381 af 10. august 2015 om overvågning af arsen i fødevarer
Henstilling nr. 2015/976 af 19. juni 2015 om overvågning af tropanalkaloider i fødevarer
Henstilling nr. 2015/682 af 29. april 2015 om overvågning af perchlorat i fødevarer
Henstilling nr. 2012/154 af 15. marts 2015 om overvågning af meldrøjealkaloider i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2014/661 af 10. september 2014 om overvågning af 2- og 3-monochlorpropan-1,2-diol (2- og 3-MCPD), og 2- og 3-MCPDfedtsyreestere og glycidylfedtsyreestere i fødevarer
Henstilling nr. 2014/193 af 4. april 2014 om reduktion af forekomsten af cadmium i fødevarer
Henstilling nr. 2014/118 af 3. marts 2014 om spor af bromerede flammehæmmere i fødevarer
Henstilling nr. 2013/711 af 3. december 2013 om reduktion af forekomsten af dioxiner, furaner og PCB'er i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2013/647 af 8. november 2013 om undersøgelser af acrylamid indholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2013/165 af 27. marts 2013 om forekomsten af T-2-toksin og HT-2-toksin i korn og kornprodukter
Henstilling nr. 2010/161 af 17. marts 2010 om overvågning af perflouralkylstoffer i fødevarer
Henstilling nr. 2010/307 af 2. juni 2010 om overvågning af acrylamid indholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2007/196 af 28. marts 2007 om overvågning af forekomsten af furan i fødevarer
Henstilling nr. 2003/598 af 11. august 2003 om forebyggelse og reduktion af patulinforureninger i æblesaft og æblesaftingredienser i andre drikkevarer
Henstilling nr. 2016/2115 af 1. december 2016 om overvågning af forekomsten af Δ9-tetrahydrocannabinol, dets prækursorer og andre cannabinoider i fødevarer
Statement regarding perchlorate in food on 10 March 2015, updated 23 June 2015
Henstilling nr. 2014/663 af 11. september 2014 om ændring af bilaget til henstilling nr. 2013/711 om reduktion af forekomsten af dioxiner, furaner og PCB'er i foder og fødevarer
Henstilling nr. 2013/647 af 8. november 2013 om undersøgelser af acrylamid indholdet i fødevarer
Henstilling nr. 2013/165 af 27. marts 2013 om forekomsten af T-2-toksin og HT-2-toksin i korn og kornprodukter
Ændret 31. oktober 2022