Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Kontrolvejledning

Kontrolvejledningen indeholder de generelle retningslinjer, som de tilsynsførende følger, når de er ude og kontrollere virksomheder og dyrebesætninger.

​Kontrolvejledningen beskriver overordnet, hvordan Fødevarestyrelsens tilsynsførende forbereder, gennemfører og afslutter et kontrolbesøg.

Det er fx overvejelser ved planlægning af kontrollen af virksomhedernes egenkontrol, retningslinjerne for at udtage prøver og skrive kontrolrapporten og de forskellige muligheder for at følge op på spørgsmål, problemer eller overtrædelser. Opfølgningen kan være i form af vejledning eller sanktioner som fx påbud, forbud, bødeforelæg eller politianmeldelse.

På denne side kan du se kontrolvejledningen og de tilhørende bilag, samt en oversigt over, hvornår kontrolvejledningen sidst er blevet opdateret.

Kontrolvejledningen er under opdatering.

NYHED - februar 2022:

Kontrolvejledningens bilag 3 "Vejledning om offentliggørelse af kontrolresultater på fødevareområdet" er udgået og findes nu som en selvstændig vejledning.

Du kan finde den nye vejledning her.

Alle kontrolvejledningens kapitler i samme pdf med klikbar indholdsfortegnelse.
 
Ændret 15. februar 2022