Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Restaurant/take away:
66. Detailhandel med fiskevarer

 

Som udgangspunkt gælder reglerne i hygiejneforordningen for animalske fødevarer for primærproduktion og engros. Nogle af disse regler gælder også for håndtering af fiskevarer i detailleddet.

Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, afsnit VIII, indledning, punkt 2

    Relevante afsnit i dette kapitel

66.1 Krav til fiskevarer i detailleddet

Følgende særlige krav for fiskevarer gælder således også i detailleddet:

Ferske fiskevarer:

  • Opbevaringstemperaturkrav for uemballerede ferske fiskevarer.
  • Hovedskæring og rensning.
  • Filetering og opskæring.
  • Beholdere skal sikre bortledning af smeltevand.
  • Mulighed for opbevaring og transport i koldt vand indtil første virksomhed på land.

Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, kapitel III, del A

Maskinseparerede fiskevarer: 

  • Krav til råvarer. 
  • Krav til fremstillingsproces.

Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, kapitel III, del C

Parasitter:

  • Frysebehandling af fisk til drab af parasitter.
  • Undtagelser fra frysebehandlingskrav.
  • Dokumentationskrav.

Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, kapitel III, del D 129

Kogning af krebsdyr og bløddyr:

  • Temperaturkrav ved nedkøling og opbevaring af kogte krebsdyr og bløddyr.
  • Hygiejnisk pilning.

Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III, kapitel IV, del A

Sundhedsnormer for fiskevarer:

  • Organoleptiske egenskaber.
  • Histamin.
  • Total flygtig nitrogen.
  • Parasitter.
  • Toksiner og giftige fiskearter.

Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, bilag III kapitel V