Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Håndvaske:
19. Rengøring og desinfektion i fødevarevirksomheder

 

    Relevante afsnit i dette kapitel

19.1 Rengøring og desinfektion

Virksomheden skal gøre rent og desinficere så ofte, at hygiejnen er forsvarlig, og at fødevarerne ikke bliver forurenet. For at sikre dette, bør virksomhederne udarbejde en plan for rutinemæssig rengøring.

 

En sådan rengøringsplan kan fx beskrive:

  • Hvad virksomheden skal gøre rent (lokaler, inventar, kølefaciliteter, ventilation, transportmidler, redskaber mv.).
  • Hvor ofte virksomheden skal gøre rent (hyppighed/frekvens).
  • Hvilke rengørings- og desinfektionsmidler, virksomheden skal benytte og til hvad (produkter, dosering og brugsanvisning).
  • Hvordan virksomheden skal rengøre/desinficere (metode for påføring og holdetid).