Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

81.6 Registrering af fødevarevirksomhed med foderaktiviteter

 

​Hvis en fødevarevirksomhed markedsfører rester af fødevarer eller restprodukter fra fødevareproduktion, der skal bruges til foder, skal fødevarevirksomheden som udgangspunkt også registreres som fodervirksomhed.

Rester af fødevarer, som ikke markedsføres som fødevarer, er fx brød fra supermarkedet, eller frugt og grønt fra grønthandleren.

Restprodukter fra egen produktion af fødevarer kan være af vegetabilsk oprindelse, animalsk oprindelse og mineralsk oprindelse. Det kan også være fødevarer af blandet oprindelse.

Hvis en fødevarevirksomhed bliver registeret som fodervirksomhed, kan den fx markedsføre mask fra bryggerier, skaldele fra møllerier, valle fra mejerier og kagerester fra bagerier som foder. 


Foderhygiejneforordningen, artikel 9, stk. 2


Se også:


85. Procedure ved registrering og godkendelse af fodervirksomheder efter primærproduktion efter foderhygiejneforordningen