Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Kemiske forureninger og lignende:
66. Foderhygiejne på fodervirksomhed efter primærproduktion

 

66.1 Fodervirksomhedens ansvar for foderhygiejne efter primærproduktion

​Lederen af en fodervirksomhed har ansvar for virksomhedens drift og indretning.

Lederen skal kunne godtgøre, at virksomhedens organisering, procedurer for aktiviteter, indretning, udstyr og materialer lever op til foderlovgivningen.

Det er også lederens ansvar løbende at kontrollere, at virksomheden overholder foderlovgivningen.


Foderhygiejneforordningen, artikel 4, stk. 1


Lederen skal derfor sikre:

  • At alle virksomhedens aktiviteter sker efter reglerne for foderhygiejne og i anden foderlovgivning.
  • At virksomheden er hensigtsmæssigt indrettet, og udstyret er velegnet til formålet, så de fysiske forhold lever op til bestemmelserne for foderhygiejne og eventuelle specifikke krav i anden foderlovgivning.
  • At virksomheden bidrager til at sikre, at alle de foderstoffer, som virksomheden producerer, håndterer eller markedsfører, opfylder foderlovgivningen.

Virksomheden skal have styr på, hvilke foderstoffer der skal indgå i virksomhedens sortiment, og om foderet skal håndteres som løsvarer eller emballerede varer. Fx skal en virksomhed, der vil håndtere løsvare foder med/af animalsk oprindelse, afklare, om anden foderlovgivning indeholder særlige regler for rengøring eller for, hvordan foderet skal håndteres.  

 

Se mere:

 

66.2 System til at sikre foderhygiejne på fodervirksomheder efter primærproduktion

66.4 Personale på fodervirksomheder efter primærproduktion

66.5 Viden om HACCP på fodervirksomheder efter primærproduktion


Se også:


3. Fodervirksomheders og landbrugs ansvar

40. Foder af animalsk oprindelse

67. Faciliteter og udstyr på fodervirksomheder efter primærproduktion