Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Du er her:
Relevante afsnit i dette kapitel
57.1 Foderhygiejne ved produktion, håndtering og markedsføring af foder
Reglerne om foderhygiejne sætter mål og rammer for:
Formålet er at opnå et højt niveau af forbrugerbeskyttelse med hensyn til fødevare- og fodersikkerhed. Lederen af fodervirksomheden har ansvar at forebygge farer, der kan gå ud over fodersikkerheden.
Foderhygiejneforordningen
Forordningen om fodervirksomheder og visse fodertilsætnings-stoffer
Foderbekendtgørelsen
Fodervirksomheder skal producere sikkert foder ved at indrette virksomhederne på en fornuftig måde og drive dem forsvarligt. Virksomhedslederen har ansvar for at registrere, indrette og drive virksomheden efter reglerne.
Virksomheder med aktiviteter efter produktionsleddet skal tilsvarende bidrage til, at foderet ikke bliver forringet ved at indrette og drive virksomheden forsvarligt.
Se mere: læs mere om hygiejne og god praksis på landbrug i afsnit 58-65 og på virksomheder i afsnit 68-76.
Se også:
37. Salmonella i foder
77. Sporbarhed af foder
78. HACCP-system på fodervirksomheder
79. Registrering og godkendelse af fodervirksomheder, herunder landbrug