Gå til navigation Gå til hovedindhold

Foder og fodertyper:
19. Pakning af foder

I foderlovgivningen er der regler om pakning af fodertilsætningsstoffer og forblandinger og om pakning af fodermidler og foderblandinger.

19.2 Pakning af fodermidler og foderblandinger - hovedregel

​Hovedreglen for pakning af fodermidler og foderblandinger står i markedsføringsforordningen.

Markedsføringsforordningen, artikel 23, stk. 1


Kravene er:

  • Fodermidler og foderblandinger må kun markedsføres i lukkede pakninger eller beholdere.
  • Pakningen eller beholderen skal være lukket sådan, at lukkemekanismen beskadiges, når pakningen eller beholderen åbnes, og lukkemekanismen må ikke kunne genanvendes.

 

Kravet, om at lukkemekanismen beskadiges ved åbning, og at den ikke kan genanvendes, betyder ikke, at pakningen eller beholderen ikke skal kunne lukkes igen, når den først er åbnet. Kravet betyder derimod, at det skal kunne ses, hvis pakningen eller beholderen har været åbnet.

 


19.3 Pakning af fodermidler og foderblandinger - undtagelser

​I pakningsreglerne for fodermidler og foderblandinger er der en række undtagelser fra kravet om, at fodermidler og foderblandinger kun må markedsføres i lukkede pakninger eller beholdere. Undtagelserne står i markedsføringsforordningen.

Markedsføringsforordningen, artikel 23, stk. 2

Efter reglerne i markedsføringsforordningen må følgende former for foder må markedsføres i løs vægt eller i udelukkede pakninger eller beholdere:

Efter reglerne i markedsføringsforordningen må følgende former for foderblandinger markedsføres i løs vægt eller i ulukkede pakninger eller beholdere:  

Beskrivelse af, hvad ulukkede pakninger eller beholdere er:

Denne type pakninger og beholdere er ikke åbne, men de kan åbnes og lukkes uden at det kan ses, at de har været åbnet. Levering i en ulukket beholder kan for eksempel være levering af foder i en tankvogn eller en bigbag.

Krav til mærkning af foder, der leveres i løs vægt eller i ulukkede pakninger eller beholdere
Når foderet leveres i løs vægt eller i ulukkede pakninger eller beholdere, skal alle de obligatoriske mærkningsoplysningerne stå i et ledsagedokument, der leveres sammen med foderet. Ledsagedokumentet kan for eksempel være fakturaen.

Se mere i afsnit 21.15 Mærkning i et ledsagedokument.