Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

24.3 Udenlandske virksomheder, der håndterer fødevarer eller FKM i Danmark – engelsk blanket

 

​​​​Fødevarevirksomheder og virksomheder, der håndterer fødevarekontaktmaterialer, der er etableret i et andet EU/EØS-land, og som permanent, midlertidigt eller lejlighedsvist udbyder tjenesteydelser i Danmark, kan bruge den engelsksprogede blanket til autorisation og registrering af fødevarevirksomhed m.v.

Se blanketten på danishbusinessauthority.dk eller på Fødevarestyrelsens hjemmeside, www.fvst.dk/ – søg efter "Food business operator"

 

Læs mere om oprettelse af virksomhed i Danmark på danishbusinessauthority.dk søg efter "Business Denmark":

 

Blanketten udfyldes og sendes elektronisk til Fødevarestyrelsen.

Derefter vil virksomheden senest 10 dage efter modtagelsen i Fødevarestyrelsen modtage en kvittering med oplysning om sagsbehandlingsfristen og om, at virksomheden ikke må påbegynde de ansøgte/anmeldte aktiviteter, før virksomheden er autoriseret eller registreret hos Fødevarestyrelsen.


 

Autorisationsbekendtgørelsen, §§ 35-36

 

Midlertidige eller lejlighedsvise aktiviteter skal kun registreres i Danmark, hvis de er over bagatelgrænsen. Hvis en udenlandsk virksomhed under bagatelgrænsen indfører fødevarer til Danmark, skal aktiviteten "indførsel" i Danmark registreres. F.eks. en mobil virksomhed, som har varer med ind i Danmark i den transportable fødevarevirksomhed. Virksomheden kan bruge den engelsksprogede blanket til at anmelde aktiviteten.

Se mere om bagatelgrænsen i afsnit:

 

3 Privatsfære og bagatelgrænse for fødevarevirksomhed

6 Bagatelgrænse for fødevarevirksomhed – ingen registrering

7 Eksempler på fødevarevirksomhed under bagatelgrænsen

 

Autorisationsbekendtgørelsen, § 26, stk. 3

 

Udenlandske virksomheder kan også bruge den dansksprogede digitale formular til autorisation og registrering af fødevarevirksomhed m.v. på Fødevarestyrelsens hjemmeside, www.fvst.dk - søg efter "Digital registrering af fødevarevirksomhed".​