Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Køkken m.v. i bolig som fødevarevirksomhed – autorisation eller registrering

 

​​​​​

Når man driver fødevarevirksomhed fra sit private hjem, skal man være autoriseret eller registreret som fødevarevirksomhed. Hvis kunderne især er andre fødevarevirksomheder, skal virksomheden registreres eller autoriseres som engrosvirksomhed eller som fødevarevirksomhed i gruppen detail eller engros, afhængig af aktiviteterne.

Lokaler, hvori der er fødevareaktiviteter, er ikke "private", men fødevarevirksomhed. Lokalerne skal opfylde bestemmelserne for den pågældende type virksomhed. Fødevarestyrelsen har adgang til at udføre offentlig kontrol i det private hjem, når der udføres fødevarevirksomhed.

Man kan fx tilberede mad i køkkenet og opbevare råvarer, færdigvarer, indpakningsmateriale osv. andre steder i hjemmet end i køkkenet, fx i andre rum i boligen eller i garagen.

Se også afsnit:

 

3.7 Køkken m.v. i bolig som fødevarevirksomhed – under bagatelgrænsen

7.6 Bidrag til madordninger og skoleboder – under bagatelgrænsen

15.3 Køkken m.v. i bolig som fødevarevirksomhed – registrering

16.6 Køkken m.v. i bolig som fødevarevirksomhed – autorisation eller registrering