Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:


14. Primærproducenters direkte levering af æg til eget ægpakkeri

Primærproducenter må levere op til 312.000 æg årligt til eget ægpakkeri, som er autoriseret til begrænset, lokal afsætning.
For æg fra høns skal hønsebesætningen være under salmonellakontrol.

14.1 Direkte levering til eget ægpakkeri, autoriseret til begrænset, lokal omsætning – registrering

​​

Primærproducenter må levere op til 312.000 æg til eget ægpakkeri, som er autoriseret til begrænset, lokal afsætning. Produktionen er underlagt lempeligere bestemmelser om salmonella.

Primærproducenten skal for hvert regnskabsår kunne dokumentere, at leverancerne ikke overstiger den angivne mængde.

Primærproducenter må også levere æg direkte til forbrugere ved stalddørssalg og til egne lokale detailvirksomheder. Den samlede mængde af æg, der leveres fra stalddøren og til egne lokale detailvirksomheder samt eget autoriseret ægpakkeri med begrænset, lokal omsætning, må ikke overstige 312.000 æg om året.​

Se mere:

 

12.8 Stalddørssalg af æg – registrering

13.5 Direkte levering af æg til egen, lokal detailvirksomhed – registrering

18.1 Ægpakkeri med begrænset, lokal omsætning – autorisation

 

Autorisationsbekendtgørelsen, § 4, stk. 7, og § 6, stk. 7