Restaurant og kantiner (siddepladser og/eller take-away)
Eksempler på virksomheder:
Á la carte-restauranter, bøfhuse, pizzeria, caféer m. håndtering af fersk kød/æg, restauranter m. buffetservering, kantiner, forsamlingshuse, pensionater.
Brug skemaet nedenunder til at
vurdere, hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så
væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.
Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er
fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarlig, og at egenkontrol og
egenkontrolprogram dækker virksomhedens aktiviteter (brug evt. branchekoden
til at sikre dette).
Aktiviteter, der er typiske
for en registreret restaurant – skal ikke anmeldes Eksempler på aktiviteter, som almindeligvis foregår i en
restaurant. |
Håndtering af fersk kød, hakket
kød, fisk, æg m.v. Tilvirkning af diverse varme
retter ved stegning, kogning, grillning inklusiv forproduktion til nedkøling og
evt. indfrysning Tilvirkning af diverse spiseklare
kolde retter, inkl. sandwich/ smørrebrød, frokostsalater og
desserter Tilvirkning af dej til bagning af
brød, kager, pizza m.v. Opbevaring og håndtering af frugt
og grønt Slicening/snitning af
pålægsprodukter og ost m.v. Langtidsstegning i særlige
anordninger, fx kebabspyd, kylling. Salg af emballerede drikkevarer
og andet spiseklart tilbehør til retter på menukortet Servering/salg af kolde og varme
retter og drikkevarer Tilvirkning af
sushi Røgning og gravning af
fødevarer Tilvirkning af ferske kebabspyd
til eget brug Udendørs
grillstegning Anvendelse af anden
tilberedningsmetode end de traditionelle, fx sous vide Dyrkning af egne krydderurter/grønsager Ekstern oplagring af fødevarer,
fx på frostlagre Brygning af øl/ vin og andre
drikkevarer, evt. med brug af planter/frugter o.lign. fra
naturen
|
Aktiviteter, der ikke er
typiske for en registreret restaurant – skal ikke anmeldes Husk altid, at indretning og drift, risikoanalyse,
egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive
vurderet på de ordinære kontrolbesøg. |
|
Aktiviteter, der altid skal
anmeldes Aktiviteterne kan kræve en ny risikoanalyse og måske
brancheskift. |
Salg til andre detailbutikker, jf.
1/3 reglen Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen
- Restprodukter til
foder
Indførsel af fødevarer (både EU-
og tredjelande) Modtagelse af animalske fødevarer
fra samhandelslande (modtagelager) Økologisk produktion
Indførsel og/eller markedsføring
af FKM (fødevarekontaktmaterialer) Modtagelse af vildt fra
jæger Deling af
virksomhed Lejlighedsvise arrangementer og
privatsfære Modtagelse og håndtering af rå
mælk
|