Gå til navigation Gå til hovedindhold

Aktiviteter i en fiskebutik

Fiskebutik/-afdeling


Brug skemaet nedenunder til at vurdere, hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.

Se også Autorisationsvejledningen, afsnit 25. Væsentlige ændringer i eksisterende virksomheder og ved ejerskifte.

Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er fødevaresikkerhedsmæssigt
forsvarligt, og at egenkontrollen og egenkontrolprogrammet dækker virksomhedens aktiviteter. Brug branchekoden til at sikre dette.
 

Aktiviteter, der er typiske for en registreret fiskebutik – skal ikke anmeldes 
Aktiviteter, som almindeligvis foregår i en fiskebutik
  • Flåning og filetering af fisk
  • Hakning af fisk
  • Tilvirkning af fiskefars
  • Håndtering af skaldyr, krebsdyr m.v.
  • Røgning af fisk og skaldyr m.v.
  • Tilvirkning af fiskefrikadeller, fiskefileter og andet fiskepålæg
  • Opbevaring og håndtering af frugt og grønt
  • Tilvirkning af pålægssalater og dressing/remoulade
  • Salg og opbevaring af letfordærvelige og ikke-letfordærvelige fødevarer
  • Tilvirkning af færdigretter samt evt. indfrysning
  • Tilvirkning af smørrebrød, sandwich, pastasalater og andre kolde anretninger
  • Tilvirkning af sushi / salg af fersk fisk til sushiproduktion
  • Mobil salgsvogn med fast returadresse ved butik.
Aktiviteter, der ikke er typiske for en registreret fiskebutik – skal ikke anmeldes.
Husk altid, at indretning og drift, risikoanalyse, egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive vurderet på de ordinære kontrolbesøg.
  •  Catering, diner transportable, take-away
Aktiviteter, der altid skal anmeldes.
Aktiviteterne kan kræve en ny risikoanalyse og måske brancheskift.
  • Selvbetjening af letfordærvelige fødevarer, ex. salatbar, frosne rejer m.m.
  • Modtagelse og håndtering af vildt fra jæger
  • Salg til andre detailbutikker jf. 1/3 reglen
  • Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen
  • Restprodukter til foder
  • Indførsel af fødevarer (både EU og 3. lande)
  • Modtagelse af animalske fødevarer fra samhandelslande EU (modtagelager)
  • Økologisk produktion
  • Indførsel og/ eller markedsføring af FKM (fødevarekontaktmaterialer).
  • Lejlighedsvise arrangementer og privatsfære
  • Deling af virksomhed
  • Modtagelse og håndtering af rå mælk
  • Modtagelse og håndtering af en eller flere af følgende typer animalske fødevarer fra den endelige forbruger og efterfølgende tilbagelevering til samme forbruger: kød af tamhovdyr, fjerkræ, opdrættet vildt, vildt, fisk og krebsdyr