Brug skemaet nedenunder til at vurdere,
hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så
væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.
Se også Autorisationsvejledningen, afsnit 25. Væsentlige ændringer i eksisterende virksomheder og ved
ejerskifte.
Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er
fødevaresikkerhedsmæssigt forsvarligt, og at egenkontrollen og
egenkontrolprogrammet dækker virksomhedens aktiviteter. Brug branchekoden til at
sikre dette.
Aktiviteter, der er typiske
for en registreret fiskebutik – skal ikke anmeldes Aktiviteter, som almindeligvis foregår i en
fiskebutik |
Flåning og filetering af
fisk Hakning af fisk Tilvirkning af
fiskefars Håndtering af skaldyr, krebsdyr
m.v. Røgning af fisk og skaldyr
m.v. Tilvirkning af fiskefrikadeller,
fiskefileter og andet fiskepålæg Opbevaring og håndtering af frugt
og grønt Tilvirkning af pålægssalater og
dressing/remoulade Salg og opbevaring af
letfordærvelige og ikke-letfordærvelige fødevarer Tilvirkning af færdigretter samt
evt. indfrysning Tilvirkning af smørrebrød,
sandwich, pastasalater og andre kolde anretninger Tilvirkning af sushi / salg af
fersk fisk til sushiproduktion Mobil salgsvogn med fast
returadresse ved butik.
|
Aktiviteter, der ikke er
typiske for en registreret fiskebutik – skal ikke anmeldes. Husk altid, at indretning og drift, risikoanalyse,
egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive
vurderet på de ordinære kontrolbesøg. |
|
Aktiviteter, der altid skal
anmeldes. Aktiviteterne kan kræve en ny risikoanalyse og måske
brancheskift. |
Selvbetjening af letfordærvelige
fødevarer, ex. salatbar, frosne rejer m.m. Modtagelse og håndtering af vildt
fra jæger Salg til andre detailbutikker jf.
1/3 reglen Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen
Restprodukter til
foder Indførsel af fødevarer (både EU
og 3. lande) Modtagelse af animalske fødevarer
fra samhandelslande EU (modtagelager) Økologisk produktion
Indførsel og/ eller markedsføring
af FKM (fødevarekontaktmaterialer). Lejlighedsvise arrangementer og
privatsfære Deling af
virksomhed Modtagelse og håndtering af rå
mælk Modtagelse og håndtering af en eller flere af følgende
typer animalske fødevarer fra den endelige forbruger og efterfølgende
tilbagelevering til samme forbruger: kød af tamhovdyr, fjerkræ, opdrættet vildt,
vildt, fisk og krebsdyr
|