Brug skemaet nedenunder til at vurdere,
hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så
væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.
Se også
autorisationsvejledningen afsnit 25. Væsentlige ændringer i eksisterende virksomheder og ved
ejerskifte.
Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er
fødevaresikkerhedsmæssig forsvarligt, og at egenkontrollen og
egenkontrolprogrammet dækker virksomhedens aktiviteter. Brug evt. branchekoden
til at sikre dette.
Aktiviteter, der er typiske
for en registreret dagligvarebutik - skal ikke anmeldes. Aktiviteter, som almindeligvis foregår i en
dagligvarebutik. |
Opbevaring og salg af
letfordærvelige og ikke-letfordærvelige færdigpakkede
fødevarer. Salg af uindpakket frugt og
grønt Transport af fødevarer til
kunder Salg og selvbetjeningssalg af
softice, slush-ice og læskedrikke Kulinarisk opvarmning af
serveringsklare indpakkede fødevarer Udskæring af store frugter f.eks.
meloner til salg i filmede halve eller kvarter. Pakning af uindpakket brød
leveret fra bager. Pakning af tørvarer til
detailsalg fra større engrospakninger.
|
Disse aktiviteter skal ikke
anmeldes, hvis dagligevarebutiken allerede har salg af letfordærvelige
fødevarer: Salg af softice og anden
løsmåls-is (gammeldags is, slush-ice) Kulinarisk opvarmning af
serveringsklare fødevarer Tilvirkning af bake-off inkl.
fødevarer med animalsk indhold Pakning af optøede frosne kager
fra engrosleverandør Udskæring og pakning af
ost Catering, diner transportable, take-awey
|
Aktiviteter, der ikke er
typiske for en registreret dagligvarebutik - skal ikke
anmeldes. Huske altid, at indretning og drift, risikoanalyse,
egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive
vurderet på de ordinære kontrolbesøg. |
|
Aktiviteter, der altid skal
anmeldes. Aktiviteterne kan kræve en ny risikoanalyse og måske
brancheskift. |
Selvbetjeningssalg af
letfordærvelige fødevarer ex. salatbar, frosne rejer m.m. Salg til andre detailbutikker jf.
1/3 reglen Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen
Restprodukter til
foder Indførsel af fødevarer (både EU
og 3. lande) Modtagelse af animalske fødevarer
fra samhandelslande EU (modtagelager) Indførsel af FKM
(fødevarekontaktmaterialer). Deling af
virksomhed Lejlighedsvise arrangementer og
privatsfære
|