Slagter/slagterafdeling, detail.
Brug skemaet nedenunder til at
vurdere, hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så
væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.
Se også
autorisationsvejledningen afsnit 25. Væsentlige ændringer i eksisterende virksomheder og ved
ejerskifte.
Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er
fødevaresikkerhedsmæssig forsvarligt, og at egenkontrollen og
egenkontrolprogrammet dækker virksomhedens aktiviteter. Brug evt. branchekoden
til at sikre dette.
Aktiviteter, der typiske for
en registreret slagter - skal ikke anmeldes. Aktiviteter som almindeligvis foregår i en
slagterforretning |
Opskæring, hakning, pølsemageri,
røgning og kogning af kødprodukter, røgning af vildt fra autoriseret virksomhed.
Opbevaring og håndtering af frugt og grønt. Fremstilling af varme retter
f.eks. til salg over disk eller udportionering i færdigpakninger til køl/frost.
Smørrebrød inkl. salg af retter
med rå æg f.eks. smørrebrød m tatar og bøf m. spejlæg, pålæg, salater, tørvarer.
Produktion af færdige frostvarer,
indfrysning (obs. hakket kød og mikrobiologiske kriterier). Transport (bortset fra catering
og diner transportable). Salg af emballerede
letfordærvelige og ikke-letfordærvelige fødevarer. Vakuumering og
MAP.
|
Aktiviteter, der ikke er
typiske for en registreret slagter - skal ikke anmeldes. Husk altid, at indretning og drift, risikoanalyse,
egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive
vurderet på de ordinære kontrolbesøg. |
Håndtering af fersk fisk
Bagning af brød Røgning af fisk Fremstilling af
sushi Fremstilling af
desserter Catering, diner transportable, take-away
|
Aktiviteter, der altid skal
anmeldes. Aktiviteterne kan kræve en ny risikoanalyse og måske
brancheskift. |
Selvbetjening af letfordærvelige fødevarer, ex. salatbar SRM Modtagelse af vildt fra jæger Salg til andre detailbutikker, jf.
1/3 reglen Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen Restprodukter til
foder Indførsel af fødevarer (både EU
og 3. lande) Modtagelse af animalske fødevarer
fra samhandelslande EU (modtagelager) Økologisk produktion
Indførsel og/ eller markedsføring
af FKM (fødevarekontaktmaterialer). Deling af
virksomhed Lejlighedsvise arrangementer og
privatsfære Modtagelse og håndtering af rå
mælk Modtagelse og håndtering af en eller flere af følgende typer
animalske fødevarer fra den endelige forbruger og efterfølgende tilbagelevering
til samme forbruger: kød af tamhovdyr, fjerkræ, opdrættet vildt, vildt, fisk og
krebsdyr
|