Brug skemaet nedenunder til at vurdere,
hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så
væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.
Se også
autorisationsvejledningen afsnit 25. Væsentlige ændringer i eksisterende virksomheder og ved ejerskifte.
Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er
fødevaresikkerhedsmæssig forsvarligt, og at egenkontrollen og
egenkontrolprogrammet dækker virksomhedens aktiviteter. Brug evt. branchekoden
til at sikre dette.
Aktiviteter, der er typiske for en registreret bager - skal ikke
anmeldes. Aktiviteter, som almindeligvis
foregår hos en bager |
Tilvirkning af diverse deje til
bagværk Bagning og kogning af brød og
kager Tilvirkning af konditorivarer og
konfektureprodukter Tilvirkning af pølsehorn,
foccaciaboller med fyld o.lign. Udskæring af spiseklart brød på
maskine Salg af kaffe og smurte
rundstykker o.lign ved take-away. Salg af færdigpakkede fødevarer
(letfordærvelige og ikke-letfordærvelige) Konditori med siddende servering
af kaffe/te og andre drikkevarer samt produkter fra forretningen.
Salg af spejlæg i forbindelse m.
morgenmadsmenu Produktion af sandwich inkl.
udskæring af spiseklart pålæg Opbevaring og håndtering af frugt
og grønt Produktion og salg af hjemmelavet
marmelade o.lign. Bagning af rå leverpostej o.lign.
evt. på frost indkøbt klart til varmebehandling. Salg af løsmåls-is (softice,
gammeldags is, slush-ice)
|
Aktiviteter, der ikke er
typiske for en registreret bager - skal ikke anmeldes. Husk altid at indretning og drift, risikoanalyse,
egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive
vurderet på de ordinære kontrolbesøg |
|
Aktiviteter, der altid
skal anmeldes. Aktiviteterne kan kræve en ny
risikoanalyse og måske brancheskift |
Salatbar / selvbetjent
salatbar Salg til andre detailbutikker jf.
1/3 reglen Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen Restprodukter til foder
Indførsel af fødevarer (både EU
og 3. lande) Modtagelse af animalske fødevarer
fra samhandelslande EU (modtagelager) Økologisk produktion
Indførsel af FKM
(fødevarekontaktmaterialer). Deling af
virksomhed Lejlighedsvise arrangementer og
privatsfære Modtagelse og håndtering af rå
mælk
|