Gå til navigation Gå til hovedindhold

Aktiviteter hos en bager

Bager/ bagerafdeling

Brug skemaet nedenunder til at vurdere, hvornår en ny aktivitet eller en ændret aktivitet i virksomheden er så væsentlig, at det skal anmeldes til Fødevarestyrelsen.

Se også autorisationsvejledningen afsnit 25. Væsentlige ændringer i eksisterende virksomheder og ved ejerskifte.   

 
Virksomheden skal altid sikre, at indretning og drift er fødevaresikkerhedsmæssig forsvarligt, og at egenkontrollen og egenkontrolprogrammet dækker virksomhedens aktiviteter. Brug evt. branchekoden til at sikre dette.
 
Aktiviteter, der er typiske for en registreret bager - skal ikke anmeldes.
Aktiviteter, som almindeligvis foregår hos en bager
  • Tilvirkning af diverse deje til bagværk
  • Bagning og kogning af brød og kager
  • Tilvirkning af konditorivarer og konfektureprodukter
  • Tilvirkning af pølsehorn, foccaciaboller med fyld o.lign.
  • Udskæring af spiseklart brød på maskine
  • Salg af kaffe og smurte rundstykker o.lign ved take-away.
  • Salg af færdigpakkede fødevarer (letfordærvelige og ikke-letfordærvelige)
  • Konditori med siddende servering af kaffe/te og andre drikkevarer samt produkter fra forretningen.
  • Salg af spejlæg i forbindelse m. morgenmadsmenu
  • Produktion af sandwich inkl. udskæring af spiseklart pålæg
  • Opbevaring og håndtering af frugt og grønt
  • Produktion og salg af hjemmelavet marmelade o.lign.
  • Bagning af rå leverpostej o.lign. evt. på frost indkøbt klart til varmebehandling.
  • Salg af løsmåls-is (softice, gammeldags is, slush-ice)
Aktiviteter, der ikke er typiske for en registreret bager - skal ikke anmeldes.
Husk altid at indretning og drift, risikoanalyse, egenkontrolprogram og egenkontrolprocedurer skal være i orden og vil blive vurderet på de ordinære kontrolbesøg
  •  Catering, diner transportable, take-away
Aktiviteter, der altid skal anmeldes.
Aktiviteterne kan kræve en ny risikoanalyse og måske brancheskift
  • Salatbar / selvbetjent salatbar
  • Salg til andre detailbutikker jf. 1/3 reglen
  • Salg til andre fødevarevirksomheder, jf. oplagringsreglen
  • Restprodukter til foder​
  • Indførsel af fødevarer (både EU og 3. lande)
  • Modtagelse af animalske fødevarer fra samhandelslande EU (modtagelager)
  • Økologisk produktion
  • Indførsel af FKM (fødevarekontaktmaterialer).
  • Deling af virksomhed
  • Lejlighedsvise arrangementer og privatsfære
  • Modtagelse og håndtering af rå mælk