Sådan gør du
Disse områder kræver skriftlig egenkontrol
Eksempler på områder, hvor du skal have skriftlig egenkontrol:
Kølekæden skal være ubrudt hele vejen gennem din virksomhed, f.eks. skal du kontrollere temperaturen, når du modtager varer.
Ved tilberedning af varme retter skal du sikre, at centrumtemperaturen når 75°C.
Ved nedkøling skal du sikre, at varen nedkøles hurtig og tilstrækkeligt.
Mad på varmeborde skal holdes tilstrækkeligt varm hele tiden.
Hvis du ikke fremstiller eller pakker fødevarer i din virksomhed, kan du som regel nøjes med skriftlig egenkontrol for temperatur ved modtagelse og opbevaring.
Der kan være særlige krav til skriftlig dokumentation, f.eks. på økologiområdet
Ud over den skriftlige egenkontrol, som er nødvendig af hensyn til fødevaresikkerheden, kan der være krav om skriftlig dokumentation i mere specifik lovgivning. Det gælder f.eks. på eksport-/importområdet og på økologiområdet.
Dit egenkontrolprogram er dit arbejdsredskab
Sørg for, at programmet altid befinder sig i din virksomhed, og skriv egenkontrolprogrammet så enkelt, at alle medarbejdere i virksomheden ved, hvad de skal gøre.
Egenkontrolprogrammet er et arbejdsdokument, som alle skal kunne bruge i det daglige. Det skal derfor hele tiden være tilpasset din virksomhed og din virksomheds aktiviteter. På den måde hjælper det dig med at overholde fødevarelovgivningen.
Sådan udarbejder du dit egenkontrolprogram
Fødevarestyrelsen kontrollerer din skriftlige egenkontrol
Når den tilsynsførende kontrollerer din skriftlige egenkontrol, bliver det vurderet, om programmet passer til din virksomhed, og om du har styr på de steder i din virksomhed, hvor der skal være specielt fokus på fødevaresikkerheden.
Den tilsynsførende vil også kontrollere, om du har noteret resultaterne af din egenkontrol ned.
§§