Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sådan undgår du "burgerbakterien" STEC i din mad

​En særlig gruppe colibakterier kaldes STEC eller shigatoksin-producerende Escherichia coli. Man kan blive syg af at spise mad med STEC, men det kan du undgå ved at følge et par forholdsregler.

Vask hænder, også efter kontakt med dyr Vask hænderne ofte og grundigt: • før du går i gang med at lave mad, • når du skifter fra en arbejdsgang til en anden • når du er færdig med at lave mad • når du har rørt ved dyr fx ved gårdbesøg, børnezoo etc. Skift eller vask skærebræt og kniv straks efter, det har været brugt til råt kød Så undgår du at sprede bakterier fra det rå kød via skærebrættet til mad, der er færdig og klar til at spise fx til salat eller brød. Hold det rå kød adskilt fra spiseklar mad Det er meget vigtigt at holde det rå kød adskilt fra spiseklar mad. På den måde undgår du at sprede bakterier fra det rå kød til fx stegt kød, salat og brød. Gennemsteg hakket oksekød Hakkebøffen bør ikke være rød indeni. Oksekød, der ikke har været stegt godt nok, er sandsynligvis den vigtigste årsag til STEC infektion. Skyl frugt og grønt grundigt STEC kan overføres til frugt og grønt via forurenet vandingsvand eller via gødning. Frugt og grønt samt spirer, som spises rå, bør derfor skylles grundigt. Giv sukkerærter og rå babymajs et kort opkog, inden du spiser dem Babymajs og sukkerærter er produkter, som man typisk enten koger eller dybsteger i oprindelseslandet. Men når vi her i Danmark spiser babymajs og sukkerærter rå, som snacks eller i en salat, stiller det større krav til produkternes hygiejniske standard. Det er derfor en god ide at give disse fødevarer et kot opkog før de spises. (næste) (næste) (næste) (næste) (næste)
Loading...

 

 

Fordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampeFordærvende bakterier, gær- og skimmelsvampehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fordærvende-microorganismer.aspx040098aspx0htmlEmneside
Danskernes køkkenvaner Danskernes køkkenvaner https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Gode-vaner-i-koekkenet.aspx040129aspx0htmlEmneside
EfterskolekøkkenerEfterskolekøkkenerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Efterskolekøkkener.aspx040040aspx0htmlEmneside
Spørgsmål og svar om antibiotikaresistente bakterier i kødSpørgsmål og svar om antibiotikaresistente bakterier i kødhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Antibiotikaresistente_bakterier_i_kød.aspx039950aspx0htmlEmneside
Forurenet drikkevandForurenet drikkevandhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Forurenet-drikkevand.aspx040107aspx0htmlEmneside
Personlig hygiejnePersonlig hygiejnehttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Personlig-hygiejne.aspx040372aspx0htmlEmneside

Ændret 10. juli 2018