Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sådan undgår du at blive syg af maden fra picnickurven

​Sommervarmen inviterer til, at man pakker en madkurv og tager på picnic i skoven eller på stranden. De høje temperaturer gør det dog svært at holde maden kold og frisk. Her kommer nogle gode råd om, hvordan du undgår, at madkurven udvikler sig til en regulær bakteriebombe.

Brug en køletaske eller frosne køleelementer Det er vigtigt at holde maden kold. Køl de hjemmelavede frikadeller og andre varme retter helt af i køleskabet, inden du pakker maden ned i køletasken. Kom maden i en køletaske eller læg frosne køleelementer omkring maden. Du kan også bruge fx frosne juicekartoner. Stil maden i skyggen. Spis maden, inden den bliver lummervarm. Hvis maden står og bager i solen mellem 20 og 40 grader, vil bakterierne stortrives. Så risikerer du at blive syg. 1 bakterie bliver til 1 million ved denne temperatur på seks timer. Hold råt kød adskilt fra stegt – og fra salat og brød Hvis du skal grille råt kød, er det vigtigt at holde det adskilt fra andre madvarer i madkurven. Kom de forskellige madvarer i lukkede plasticbokse eller lukkede plasticposer og opbevar dem hver for sig. Få dråber kødsaft fra det rå kød på færdig mad kan være nok til, at du bliver syg. Se også Fødevarestyrelsen grillkampagner her: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Sider/Grillkampagne-Hold-pølsen-ren.aspx [Hold pølsen ren] http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Grillraad/Sider/forside.aspx [Find fars fejl ved grillen] Skyl frugt og grønt hjemmefra Skyl frugt og salat, spirer, krydderurter og gnavegrønt grundigt i rent vand, inden du spiser det råt. På overfladen af frugt og grøntsager kan der sidde skadelige bakterier og virus. Vask hænder evt. med håndsprit Vask hænder inden du rører ved maden, og før du spiser. Hvis du ikke har adgang til rindende vand og sæbe, så brug håndsprit eller desinficerende håndservietter. Så undgår du at sprede bakterier fra dine hænder til maden og mellem madvarer. Smid rester af mad fra picnickurven ud Smid rester af fx pålægsvarer, frikadeller, pølser, pastasalater, kartoffelsalater og andre letfordærvelige madvarer ud, hvis de har ligget og lumret i varmen. Tag kun mad med, der skal spises på picnic'en. Så undgår du madspild. (næste) (næste) (næste) (næste) http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Sider/Grillkampagne-Hold-pølsen-ren.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Grillraad/Sider/forside.aspx
Loading...
Ændret 19. juli 2016