Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sådan håndterer du æg i hjemmet

Risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, er meget lille. Hvis du er i tvivl om, hvor sikkert det er at bruge rå æg, og hvornår du bør bruge pasteuriserede æg i dit private køkken, kan du finde svarene her.

​​​​

Her kan du bruge friske rå æg Du kan godt bruge friske rå æg til den hjemmelavede is, den røgede sild og til for eksempel desserter og kager, som ikke bliver opvarmet. Risikoen for at blive syg af salmonella fra danske æg, man køber i butikkerne, er i dag meget lille. Du bør dog bruge pasteuriserede æg, hvis du vil være helt sikker og laver mad til for eksempel børn, syge eller gamle. Blødkogte æg Det er så godt som sikkert at spise blødkogte danske æg, men hvis du vil være på den sikre side, når du laver mad til små børn, syge og ældre, bør du servere æggene hårdkogte. Pustning af æg til påske Forekomsten af salmonella i æg, man køber i danske butikker, er nu så lav, at der ikke bør være nogen risiko for at blive syg af salmonella, når man puster æg. Hvis du vil være helt sikker, kan du spritte ægget af. Opbevar æg på køl Du bør opbevare æg på køl. Både af hensyn til fødevaresikkerheden og holdbarheden af æggene. Bakterier har meget bedre betingelser for at vokse ved stuetemperatur end ved køleskabstemperatur. Der er meget lille sandsynlighed for salmonella i danske æg, men skulle der være salmonella, vil bakterien ikke vokse ved køleskabstemperatur. Det er et krav, at butikkerne opbevarer æg ved max. 12 grader. Tilsvarende bør forbrugerne opbevare æg på køl. Læs mere http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/%C3%86g.aspx [Om salmonella og æg] http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salmonella.aspx [Om salmonella] https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stalddoerssalg-og-levering-til-lokale-butikker-og-restauranter.aspx [Om stalddørssalg og salg til lokale butikker og restauranter] Fødevarevirksomheder skal overholde reglerne for Æg og ægprodukter – https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledning/Sider/57--Aeg-og-aegprodukter.aspx [læs mere i hygiejnevejledningen]. (næste) (næste) (næste) (næste) http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/%C3%86g.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Salmonella.aspx https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stalddoerssalg-og-levering-til-lokale-butikker-og-restauranter.aspx https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledning/Sider/57--Aeg-og-aegprodukter.aspx
Loading...
Ændret 19. juli 2016