Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sådan bør du behandle frosne bær

For at undgå smitte med virus som leverbetændelse eller norovirus bør du koge frosne bær.

Frosne bær bør koge mindst 1 minut Frosne bær har i flere tilfælde været skyld i roskildesyge. Frosne bær bør derfor koge mindst 1 minut, før de bruges i fx smoothies og desserter eller som kagepynt. Bærrene skal ”boble” i mindst 1 minut som tegn på, at de koger. Bær fra egen avl Der er ingen risiko ved bær, som man selv har avlet og frosset ned, hvis hygiejnen under produktionen i øvrigt har været i orden. Kogeanbefalingen gælder også restauranter og caféer Fødevarestyrelsens anbefaling om at koge frosne bær gælder både forbrugere og virksomheder, fx restauranter og caféer, som bruger frosne bær i retter, der ikke bliver varmebehandlet. Det er et krav i reglerne, at fødevarevirksomheder skal koge frosne hindbær. Find kravet om varmebehandling af frosne hindbær i Hygiejnebekendtgørelsen på siden https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledning/Sider/87-5-Varmebehandling-af-frosne-hindbaer.aspx [Hygiejnevejledningen 87.5 Varmebehandling af frosne hindbær]. Læs mere Fødevarestyrelsen har tidligere været ude med kogeanbefalinger for bær – se kampagnen https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Gode_koekkenvaner/Sider/Brug-B%C3%A6rret---men-kog-det!.aspx [“Brug Bærret – men kog det!”] om kravet til fødevarevirksomheder om at koge frosne hindbær. Se guiden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saadan-undgaar-du-at-smitte-gaester-med-roskildesyge.aspx [Sådan undgår fødevarevirksomheder at smitte kunder med roskildesyge]. Læs mere om norovirus på siden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Norovirus-(Roskildesyge).aspx [Norovirus (roskildesyge)]. (næste) (næste) (næste) https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledning/Sider/87-5-Varmebehandling-af-frosne-hindbaer.aspx https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarestyrelsens_kampagner/Gode_koekkenvaner/Sider/Brug-B%C3%A6rret---men-kog-det!.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saadan-undgaar-du-at-smitte-gaester-med-roskildesyge.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Norovirus-(Roskildesyge).aspx
Loading...
Ændret 13. juni 2017