Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Så længe kan din mad holde sig

​Her finder du en oversigt over, hvor længe dine fødevarer holder sig efter åbning ved korrekt opbevaring i køleskabet og fryseren. Husk, at du altid skal se på holdbarhedsmærkningen for uåbnede varer.

​Vær opmærksom på at individuelle forhold kan påvirke holdbarheden, og brug i øvrigt dine sanser til at bedømme din madvare. Læs mere i guiden: Sådan tjekker du, om din mad er fordærvet.

Kød I køleskab: • Råt kød, hele stykker, fx oksekød: 3-4 dage. • Andre kødsorter: 2-3 dage. • Råt kød, udskåret: 1-2 dage. • Råt hakket kød, fars, medister og lignende: Tilberedes samme dag. • Råt fjerkræ: 2-4 dage. • Kødpålæg: 2-4 dage afhængig af varens art. (Spegepølse og lignende har længere holdbarhed) • Tilberedt kød og sammenkogte retter: 2-3 dage. Råd om opvarming og afkøling af mad: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-k%C3%B8kkenhygiejne-i-private-hjem---Varm-maden-op.aspx?Dokumenttype=Undefined&[God køkkenhygiejne i private hjem - Varm maden op] http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-k%C3%B8kkenhygiejne-i-private-hjem---K%C3%B8l-maden-af.aspx?Dokumenttype=Undefined&[God køkkenhygiejne i private hjem - Køl maden af] I fryseren • Hakket kød 4 måneder • Svinekød 3 - 6 måneder • Hele stykker oksekød 1 år • Lammekød 1,5 år • Vildt magert 1,5 år Fisk I køleskab: • Rå fisk, fiskefars og torskerogn: Tilberedes samme dag. • Tilberedt fisk: 1-2 dage. • Røget sild, makrel, ål, torskerogn: 4-8 dage, afhængig af hvor nyrøget varen er. • Røget laks, hellefisk: 2-3 dage. • Gravet laks: 1-2 dage. I fryser: • Fed fisk 1-2 måneder • Fiskefars 1-2 måneder • Mager fisk 3-6 måneder • Gravet og røget 3-4 uger Fiskekonserves I køleskab: • Marineret sild, kryddersild og lignende: 8-10 dage. • Makrel, tun, laks, kippers, torskerogn: 2-3 dage. • Muslinger, kaviar, rejer, krabber: Højst fra dag til dag. Mejeriprodukter I køleskab: • Mælk og fløde: 2-3 dage. • Surmælksprodukter: 4-5 dage. • Smør, margarine, fedt: Se datomærkning. • Skæreost: 3-4 uger. • Skimmelost: 4-5 dage efter osten er fuldmoden. I fryser: • Mælkeprodukter: 3 måneder (fløde bør fx ikke bruges til piskefløde, men sagtens til sovs osv.) • Ost: 3-4 måneder (alt efter fedtindhold) Æg I køleskab: • Hele æg: 3-4 uger. Se datomærkning. • Æggeblommer: 1 dag. • Æggehvider: 2-3 dage. • Retter med rå æg: Spises samme dag de er tilberedt. • Varmebehandlede æggeretter: 1-2 dage. • Pasteuriserede æg: 1-2 dage. • Mayonnaise og mayonnaisesalater: 2-3 dage. Frugt og grønt I køleskab • Brug dine sanser! • Se også guiden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Sådan-opbevarer-du-dine-madvarer,-så-de-holder-sig-bedst-muligt.aspx[”Sådan opbevarer du dine madvarer, så de holder sig bedst muligt”] for, hvor du optimalt opbevarer dit frugt og grønt. I fryser: • Som tommelfingeregel holder det sig i 10-12 måneder, grundet det lave fedtindhold. Fjerkræ I fryser: • 3-9 måneder Bagværk I fryser: • Alt efter fedtindholdet holder det 2-8 måneder. Jo mere fedt jo kortere holdbarhed i fryseren. Diverse I køleskab: • Juice: 4-5 dage. • Saft på karton: 8-10 dage. • Eddikesyltede produkter som fx asier, rødbeder og agurker: ½ -1 år. Vær opmærksom på Du bliver ikke syg af at spise produkter, der har ligget længere tid, end den anbefalede tid i frysen. Produkterne bliver blot kvalitetsmæssigt forringet. Husk at holde en god køkkenhygiejne, så du ikke forkorter varernes holdbarhed. Læs mere herom i http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-koekkenhygiejne-Spred-ikke-bakterier-og-virus.aspx [God køkkenhygiejne: Spred ikke bakterier og virus] Husk hvis du er i tvivl om dit kød stadig kan spises, kan du oftest blot gennemstege produktet og spise det – læs mere herom http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-k%C3%B8kkenhygiejne-i-private-hjem---Varm-maden-op.aspx [God køkkenhygiejne i private hjem - Varm maden op] Gode råd Flyt fx pålæg fra emballagen over i rene, lufttætte plastbokse, og forlæng varens holdbarhed, da de hermed ikke så nemt bliver kontamineret med bakterier eller skimmelsvampe fra andre varer i køleskabet. (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-k%C3%B8kkenhygiejne-i-private-hjem---Varm-maden-op.aspx?Dokumenttype=Undefined& http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-k%C3%B8kkenhygiejne-i-private-hjem---K%C3%B8l-maden-af.aspx?Dokumenttype=Undefined& http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Sådan-opbevarer-du-dine-madvarer,-så-de-holder-sig-bedst-muligt.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-koekkenhygiejne-Spred-ikke-bakterier-og-virus.aspx http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/God-k%C3%B8kkenhygiejne-i-private-hjem---Varm-maden-op.aspx
Loading...

 

 

Ændret 21. april 2018