Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Sådan rejser du med din tropiske akvariefisk

Hvis du skal rejse med din tropiske akvariefisk, anbefaler vi at du kontakter Fødevarestyrelsen, da reglerne er meget komplicerede.

 Du skal erklære, at der er tale om en rejse som har et ikke-kommercielt formål​


Du skal erklære, at der er tale om en rejse med den tropiske akvariefisk, som har et ikke-kommercielt formål. Altså, at den tropiske akvariefisk ikke skal sælges, eller at ejendomsretten til den ikke overdrages til en anden person.

Erklæringen skal også indeholde oplysning om, hvem der har ansvaret for den tropiske akvariefisk under rejsen. Er det ejeren? Eller har du som ejer uddelegeret ansvaret til en anden person eller måske et dyretransportfirma.

På anmodning fra de kompetente myndigheder, skal det kunne dokumenteres, at rejsen for dyret er en del af ejerens rejse, f.eks.​ ved at fremvise bordingpas, flybilletter mv.

Læs om de generelle krav vedrørende eksport til tredjelande

Der kan være meget stor forskel på de krav, de enkelte lande stiller, når du rejser dertil med tropiske akvariefisk. Derfor skal du i rigtig god tid undersøge, hvilke krav du skal opfylde. F.eks. om fiskene skal have et certifikat med på rejsen, om du skal søge om tilladelse, om det koster penge, eller om dine fisk skal i karantæne.​

Kontakt den veterinære myndighed eller den danske ambassade i det pågældende land for nærmere information.

Find oversigt over danske ambassader i udlandet på Udenrigsministeriets hjemmeside.


 Kontakt Fødevarestyrelsen for nærmere oplysninger


For flere oplysninger kontakt Fødevarestyrelsen.Ændret 20. juli 2022