Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Sådan opbevarer du dine madvarer, så de holder sig bedst muligt

Det er forskelligt hvor din fødevare holder sig bedst; om det er i køleskabet, i køkkenskabet, på køkkenbordet eller tørt, mørkt og køligt. Nedenfor får du et overblik over, hvor du bør opbevare dine fødevarer.

I køleskabet bør du opbevare: • Mælkeprodukter • Kød – både hakket, helt og skåret • Pålæg - bør pakkes i en lufttæt beholder efter åbning • Rodfrugter • Frisk pasta • Æg • Brød (risikere dog at blive tørt) • Krydderurter (kan også fryses) • Grøntsager - bør pakkes i en plasticpose - Gulerødder - Salat (iceberg, rucola, spinat osv. ) - Forårsløg - Agurk - Kål (hvidkål, broccoli, blomkål osv.) - Ingefær - Peberfrugter (dog helst 7-10 grader) - Porrer - Squash og courgetter - Hvidløg - Champignoner I køkkenskabet bør du opbevare: Fødevarer som ikke er afhængige af temperatur • Ris • Tørpasta • Mel • Dåsekonserves (uåbnet) – Husk at hvis det åbnes, skal det pakkes over i anden emballage og ind i køleskabet • Sukker • Eddike • Olie På køkkenbordet: • Tomater (i køleskabet stopper modningen, og de mister smag) • Melon • Avokado • Bananer • Kiwi • Citroner Tørt, mørkt og køligt: • Kartofler • Løg Brug af emballage Læs mere om hvilken emballage, du bør bruges til hvad: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Hvilken-emballage-maa-bruges-til-hvilke-foedevarer.aspx [Hvilken emballage må bruge til hvilke fødevarer?] (næste) (næste) (næste) (næste) http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Kend_kemien/Sider/Hvilken-emballage-maa-bruges-til-hvilke-foedevarer.aspx
Loading...
Ændret 20. juli 2016