Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Når du vil undgå tilsætningsstoffer i maden

​Alle tilsætningsstoffer er risikovurderede og godkendte, og det er derfor som udgangspunkt risikofrit at spise fødevarer, der indeholder tilsætningsstoffer. Nogle mennesker ønsker alligevel at undgå bestemte tilsætningsstoffer i deres mad.

Hvilken type tilsætningsstoffer vil du gerne undgå? Brug uforarbejdede fødevarer Hvis man ønsker at undgå tilsætningsstoffer generelt, kan det anbefales, at man undgår forarbejdede fødevarer og i stedet laver sin mad selv af uforarbejdede fødevarer. Uforarbejdede fødevarer må som udgangspunkt ikke tilsættes tilsætningsstoffer, med mindre det specifikt er angivet. https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS [Gå til EU-listen] Du skal holde øje med ingredienslisten Tilsætningsstoffer skal mærkes på ingredienslisten. Hvis man ønsker at undgå et eller flere bestemte tilsætningsstoffer, skal man derfor se på ingredienslisten på fødevarerne. Alle anvendte tilsætningsstoffer skal mærkes på ingredienslisten med enten navn eller E-nummer. Der er dog ingen mærkningskrav for tilsætningsstoffer i sammensatte fødevarer (i for eksempel en pizza), der udelukkende er til stede fordi de fandtes i en af ingredienser og ikke har en funktion på den sammensatte fødevare. https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS [Se EU-listen her] §§ Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/lovstof/Sider/Tils%C3%A6tningsstoffer.aspx [Læs reglerne for tilsætningsstoffer] Brug økologiske fødevarer Hvis man ønsker at undgå tilsætningsstoffer generelt, kan det anbefales, at man spiser økologiske fødevarer, da disse kun må indeholde meget få tilsætningsstoffer. Læs altid ingredienslisten Tilsætningsstoffer skal mærkes på ingredienslisten, og det er derfor altid muligt at undgå fødevarer, der indeholder tilsætningsstoffer. Tilsætningsstoffer generelt Specifikke tilsætningsstoffer (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/lovstof/Sider/Tils%C3%A6tningsstoffer.aspx
Loading...

 

 

Tekniske hjælpestoffer - fødevarerTekniske hjælpestoffer - fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tekniske-hjaelpestoffer-foedevarer.aspx040473aspx0htmlEmneside
Naturlige aromaerNaturlige aromaerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Naturlige-aromaer.aspx040321aspx0htmlEmneside
Ammoniumklorid i lakridsAmmoniumklorid i lakridshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Ammoniumklorid.aspx039931aspx0htmlEmneside
Steviolglycosider fra planten SteviaSteviolglycosider fra planten Steviahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stevia.aspx040456aspx0htmlEmneside
Smagsforstærkere E 620-640Smagsforstærkere E 620-640https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Smagsforstaerkere_E620-640.aspx040434aspx0htmlEmneside
Antioxidanter E 300-399Antioxidanter E 300-399https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Antioxidanter---E-300---399-.aspx039951aspx0htmlEmneside
AspartamAspartamhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aspartam.aspx039959aspx0htmlEmneside
Farvestoffer E 100-199Farvestoffer E 100-199https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Farvestoffer---E-100---199.aspx040078aspx0htmlEmneside
RøgaromaRøgaromahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Røgaroma.aspx040409aspx0htmlEmneside
AzofarvestofferAzofarvestofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Azofarvestoffer.aspx039964aspx0htmlEmneside
Fakta om thrombin og sammensat kødFakta om thrombin og sammensat kødhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-thrombin-og-sammensat-kød.aspx040074aspx0htmlEmneside
Parabener i fødevarerParabener i fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Parabener-i-fødevarer.aspx040369aspx0htmlEmneside
KoffeinKoffeinhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Koffein.aspx040238aspx0htmlEmneside
Konserveringsstoffer E 200-299Konserveringsstoffer E 200-299https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Konserveringsstoffer---E-200---299.aspx040247aspx0htmlEmneside
Konsistensmidler E 400-499Konsistensmidler E 400-499https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Konsistensmidler---E-400---499.aspx040248aspx0htmlEmneside
Tilsætninger til fødevarerTilsætninger til fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tilsætningsstoffer-og-teknologi.aspx040477aspx0htmlEmneside
NitritNitrithttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Nitrit-og-nitrat.aspx040326aspx0htmlEmneside
Aroma til fødevarerAroma til fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aroma.aspx039957aspx0htmlEmneside
Mærkning af aromaMærkning af aromahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Maerkning-af-aroma.aspx040294aspx0htmlEmneside
EU-listenEU-listenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx040380aspx0htmlEmneside
Sødestoffer E 950-967Sødestoffer E 950-967https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Soedestoffer-E-950-967.aspx040441aspx0htmlEmneside
Godkendelse af tilsætningsstofferGodkendelse af tilsætningsstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Godkendelsesprocedure.aspx040132aspx0htmlEmneside
Mikrobielle kulturerMikrobielle kulturerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Mikrobielle-kulturer.aspx040308aspx0htmlEmneside
EnzymerEnzymerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Enzymer.aspx040058aspx0htmlEmneside
Øvrige tilsætningsstofferØvrige tilsætningsstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Øvrige-tilsætningsstoffer.aspx040363aspx0htmlEmneside
Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-tilsætningsstoffer.aspx040075aspx0htmlEmneside

Ændret 18. juli 2016