Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Print
Læs højt
Del
Når du skal mærke tilsætningsstoffer i fødevarer
Sideindhold
Hvilke fødevarer indgår tilsætningsstofferne i Du skal altid overholde de generelle mærkningsregler 1. Tilsætningsstoffer, der anvendes i en fødevare, skal angives i ingredienslisten på den færdigpakkede fødevare. 2. Tilsætningsstoffer skal mærkes med tilsætningsstofkategori (fx 'Farvestof' eller 'Konserveringsstof') samt E-nummer eller specifik kemisk betegnelse. For eksempel: Farvestof: E 120 eller farvestof: carmin. 3. Mærkningen skal være på dansk. https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS [Se EU-listen her] Du skal være opmærksom på - og overholde de specifikke mærkningsregler for tilsætningsstoffer §§ Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=175746 [Bekendtgørelse nr. 1355 af 27. november 2015 om mærkning mv. af fødevarer] https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=174202 [Bekendtgørelse nr. 1045 af 4. september 2015 om tilsætninger mv. til fødevarer] http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:354:0016:0033:da:PDF [Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr 1333/2008 af 16. december 2008 om fødevaretilsætningsstoffer] Sælgeren skal kunne oplyse om de anvendte tilsætningsstoffer Sælger man fødevarer uemballeret ved salg over disk, skal sælgeren kunne oplyse om de anvendte tilsætningsstoffer. For fødevarer der fremstilles, pakkes og udbydes til salg i samme detailforretning, skal forsynes med oplysningen "tilsætningsstoffer anvendt". Forretningen skal på forlangende udlevere en fortegnelse over de tilsætningsstoffer, der er anvendt i fødevaren. Tilsætningsstofferne skal være udvundet af et stof, der eksisterer i naturen Der er mulighed for at mærke med anprisningen "naturlig" i forbindelse med tilsætningsstoffer, hvis stofferne er udvundet af et stof, som eksisterer i naturen, enten ved traditionelle fødevareforarbejdningsprocesser eller ved en egnet fysisk proces. Tilsætningsstoffer fra naturlige kilder er ikke sundere end syntetisk fremstillet tilsætningsstoffer og derfor må produkter ikke anprises på en sådan måde, at de virker sundere end tilsvarende produkter med ikke-naturlige tilsætningsstoffer. Færdigpakkede fødevarer Fødevarer til salg over disk Fødevarer med naturlige tilsætningsstoffer (næste) (næste) (næste) (næste)
https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=175746
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=174202
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:354:0016:0033:da:PDF
Relateret indhold
Naturlige aromaer
Tekniske hjælpestoffer - fødevarer
Ammoniumklorid i lakrids
Steviolglycosider fra planten Stevia
Smagsforstærkere E 620-640
Antioxidanter E 300-399
Aspartam
Farvestoffer E 100-199
Røgaroma
Azofarvestoffer
Parabener i fødevarer
Fakta om thrombin og sammensat kød
Konserveringsstoffer E 200-299
Koffein i fødevarer
Konsistensmidler E 400-499
Tilsætninger til fødevarer
Nitrit
Aroma til fødevarer
EU-listen
Sødestoffer E 950-967
Mærkning af aroma i ingredienslisten
Godkendelse af tilsætningsstoffer
Enzymer
Mikrobielle kulturer
Øvrige tilsætningsstoffer
Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)
Vis alle
Skjul
Ændret 15. november 2018