Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Når du skal mærke tilsætningsstoffer i fødevarer

 

Hvilke fødevarer indgår tilsætningsstofferne i Du skal altid overholde de generelle mærkningsregler 1. Tilsætningsstoffer, der anvendes i en fødevare, skal angives i ingredienslisten på den færdigpakkede fødevare. 2. Tilsætningsstoffer skal mærkes med tilsætningsstofkategori (fx 'Farvestof' eller 'Konserveringsstof') samt E-nummer eller specifik kemisk betegnelse. For eksempel: Farvestof: E 120 eller farvestof: carmin. 3. Mærkningen skal være på dansk. https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS [Se EU-listen her] Du skal være opmærksom på - og overholde de specifikke mærkningsregler for tilsætningsstoffer §§ Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=175746 [Bekendtgørelse nr. 1355 af 27. november 2015 om mærkning mv. af fødevarer] https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=174202 [Bekendtgørelse nr. 1045 af 4. september 2015 om tilsætninger mv. til fødevarer] http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:354:0016:0033:da:PDF [Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr 1333/2008 af 16. december 2008 om fødevaretilsætningsstoffer] Sælgeren skal kunne oplyse om de anvendte tilsætningsstoffer Sælger man fødevarer uemballeret ved salg over disk, skal sælgeren kunne oplyse om de anvendte tilsætningsstoffer. For fødevarer der fremstilles, pakkes og udbydes til salg i samme detailforretning, skal forsynes med oplysningen "tilsætningsstoffer anvendt". Forretningen skal på forlangende udlevere en fortegnelse over de tilsætningsstoffer, der er anvendt i fødevaren. Tilsætningsstofferne skal være udvundet af et stof, der eksisterer i naturen Der er mulighed for at mærke med anprisningen "naturlig" i forbindelse med tilsætningsstoffer, hvis stofferne er udvundet af et stof, som eksisterer i naturen, enten ved traditionelle fødevareforarbejdningsprocesser eller ved en egnet fysisk proces. Tilsætningsstoffer fra naturlige kilder er ikke sundere end syntetisk fremstillet tilsætningsstoffer og derfor må produkter ikke anprises på en sådan måde, at de virker sundere end tilsvarende produkter med ikke-naturlige tilsætningsstoffer. Færdigpakkede fødevarer Fødevarer til salg over disk Fødevarer med naturlige tilsætningsstoffer (næste) (næste) (næste) (næste) https://webgate.ec.europa.eu/foods_system/main/?sector=FAD&auth=SANCAS https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=175746 https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=174202 http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:354:0016:0033:da:PDF
Loading...

 

 

Tekniske hjælpestoffer - fødevarerTekniske hjælpestoffer - fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tekniske-hjaelpestoffer-foedevarer.aspx040473aspx0htmlEmneside
Naturlige aromaerNaturlige aromaerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Naturlige-aromaer.aspx040321aspx0htmlEmneside
Ammoniumklorid i lakridsAmmoniumklorid i lakridshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Ammoniumklorid.aspx039931aspx0htmlEmneside
Steviolglycosider fra planten SteviaSteviolglycosider fra planten Steviahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stevia.aspx040456aspx0htmlEmneside
Smagsforstærkere E 620-640Smagsforstærkere E 620-640https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Smagsforstaerkere_E620-640.aspx040434aspx0htmlEmneside
Antioxidanter E 300-399Antioxidanter E 300-399https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Antioxidanter---E-300---399-.aspx039951aspx0htmlEmneside
AspartamAspartamhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aspartam.aspx039959aspx0htmlEmneside
Farvestoffer E 100-199Farvestoffer E 100-199https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Farvestoffer---E-100---199.aspx040078aspx0htmlEmneside
RøgaromaRøgaromahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Røgaroma.aspx040409aspx0htmlEmneside
AzofarvestofferAzofarvestofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Azofarvestoffer.aspx039964aspx0htmlEmneside
Fakta om thrombin og sammensat kødFakta om thrombin og sammensat kødhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-thrombin-og-sammensat-kød.aspx040074aspx0htmlEmneside
Parabener i fødevarerParabener i fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Parabener-i-fødevarer.aspx040369aspx0htmlEmneside
KoffeinKoffeinhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Koffein.aspx040238aspx0htmlEmneside
Konserveringsstoffer E 200-299Konserveringsstoffer E 200-299https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Konserveringsstoffer---E-200---299.aspx040247aspx0htmlEmneside
Konsistensmidler E 400-499Konsistensmidler E 400-499https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Konsistensmidler---E-400---499.aspx040248aspx0htmlEmneside
Tilsætninger til fødevarerTilsætninger til fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tilsætningsstoffer-og-teknologi.aspx040477aspx0htmlEmneside
NitritNitrithttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Nitrit-og-nitrat.aspx040326aspx0htmlEmneside
Aroma til fødevarerAroma til fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aroma.aspx039957aspx0htmlEmneside
Mærkning af aromaMærkning af aromahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Maerkning-af-aroma.aspx040294aspx0htmlEmneside
EU-listenEU-listenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx040380aspx0htmlEmneside
Sødestoffer E 950-967Sødestoffer E 950-967https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Soedestoffer-E-950-967.aspx040441aspx0htmlEmneside
Godkendelse af tilsætningsstofferGodkendelse af tilsætningsstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Godkendelsesprocedure.aspx040132aspx0htmlEmneside
Mikrobielle kulturerMikrobielle kulturerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Mikrobielle-kulturer.aspx040308aspx0htmlEmneside
EnzymerEnzymerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Enzymer.aspx040058aspx0htmlEmneside
Øvrige tilsætningsstofferØvrige tilsætningsstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Øvrige-tilsætningsstoffer.aspx040363aspx0htmlEmneside
Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-tilsætningsstoffer.aspx040075aspx0htmlEmneside

Ændret 15. november 2018