Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Print
Læs højt
Del
Når du køber madvarer efter ”bedst før” – hvor ligger ansvaret?
Sideindhold
Hvornår er det detailhandlens ansvar, at fødevaren stadig kan spises? Det er detailhandlens ansvar at markedsføre udløbne fødevarer, så det er tydeligt for dig som forbruger, at det, du køber, er udløbne varer. En sådan markedsføring kan ske ved, at varerne ligger for sig selv, via skiltning eller anden information om, at fødevaren har overskredet sin holdbarhedsdato. Hvis en detailbutik markedsfører en udløben fødevare, er det som udgangspunkt butikkens ansvar, at fødevaren stadig er egnet til at blive spist. Det forudsættes dog, at en udløben fødevare markedsføres med henblik på at blive spist med det samme. Hvornår bliver det dit ansvar, at fødevaren stadig kan spises? Det bliver dit ansvar at fødevaren stadig kan spises, hvis du først bruger den på et senere tidspunkt, når madvaren er solgt med henblik på at blive spist med det samme. Eller hvis du fx lægger fødevaren ud i en varm bil og lader den ligge så længe, at den påvirkes af varmen. Det er altså dit ansvar, at du opbevarer fødevaren korrekt efter køb, hvilket en varm bil ikke er. Læs mere i guiden: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Saadan-tjekker-du-om-din-mad-er-fordaervet.aspx [Sådan vurderer du, om maden kan spises efter holdbarhedsdatoen]. (næste)
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Saadan-tjekker-du-om-din-mad-er-fordaervet.aspx
Relateret indhold
Information vedrørende mærkning af slagtemetoder
Brug af forbrugerpanel ved vurdering af vildledende mærkning af fødevarer
Glutenfri produkter
Laktosefri produkter
Oprindelsesangivelse for fødevarer fra Israel og israelsk besatte områder
Markedsføring af fødevarer eller foder som virksomhed via influencere
Oplysning om allergener
Hestekød
Blåbær
Markedsføring af fødevarer og foder som influencer
Danske beskyttede produkter
Mærkning af aroma i ingredienslisten
Beskyttede fødevarebetegnelser
Næringsdeklarationer
Varespecifikationer
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Vildledende mærkning af fødevarer
Fødevarekvalitet
Kvalitetsanprisninger
Ø-mærket
Vejledning om økologiske fødevarer
Mærkning af fødevarekontaktmaterialer
EU’s økologilogo
Særstatus i EU for salmonella i kyllingekød og æg
Kontrol med beskyttede betegnelser
Mærkning af genmodificerede fødevarer
Fødevarer målrettet folk, der træner og dyrker sport
Handelsnormer og varestandarder
Mærkning med økologi
Vis alle
Skjul
Ændret 6. september 2021