Denne hjemmeside bruger cookies til statistik og adgang til deling på de sociale medier med AddThis.

Læs mere i vores cookie FAQ.

Du er her:

Hvilket ansvar har jeg som fødevarevirksomhed i forbindelse med tilsætningsstoffer

 

Hvilken situation er du i? Hvad producerer du? Hvilket land importerer du fødevarerne fra? Du skal overholde EU-listens regler for brug af tilsætningsstoffer Du har selv ansvar for, at de fødevarer, du producerer, overholder reglerne for anvendelsen af tilsætningsstoffer og aromaer. Reglerne for, hvilke tilsætningsstoffer der må tilsættes de enkelte fødevarer samt deres grænseværdier, findes i EU-listen. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx [Du finder EU-listen her] I visse tilfælde skal du dokumentere, at du overholder reglerne Fødevarestyrelsen kan kræve dokumentation for korrekt anvendelse af tilsætningsstoffer. Dette kan for eksempel være mængdeberegning og analyseresultater. Desuden kan der kræves dokumentation for, at de anvendte tilsætningsstoffer overholder specifikationerne. Du skal overholde EU-listens regler for brug af tilsætningsstoffer Alle fødevareingredienser skal overholde reglerne for tilsætningsstoffer. Disse findes i EU-listen. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx [Du finder EU-listen her] I visse tilfælde skal du dokumentere, at du overholder reglerne Fødevarestyrelsen kan kræve dokumentation for korrekt anvendelse af tilsætningsstoffer. Dette kan for eksempel være mængdeberegning og analyseresultater. Desuden kan der kræves dokumentation for, at de anvendte tilsætningsstoffer overholder specifikationerne. Du skal overholde specifikationskravene Når du producerer tilsætningsstoffer, som skal anvendes i fremstilling af fødevarer, skal du sikre dig, at de overholder specifikationskravene. Dokumentation for overholdelse af reglerne Fødevarestyrelsen kan kræve analyseresultater, der viser, at specifikationerne er overholdt. Du skal overholde specifikationskravene Når du importerer tilsætningsstoffer, som skal anvendes i fremstilling af fødevarer, skal du sikre dig, at de overholder specifikationskravene. Dokumentation for overholdelse af reglerne Fødevarestyrelsen kan kræve dokumentation, typisk i form af følgesedler, der bekræfter, at tilsætningsstofferne overholder specifikationerne. Du skal kunne dokumentere, at fødevarerne er lovlige i eksportlandet Producenten af fødevarer, der udelukkende eksporteres til 3.-lande, skal være i stand til at dokumentere, at produkterne er lovlige i de lande, de eksporteres til. Man kan eventuelt henvende sig til de relevante myndigheder. Du skal sørge for, at fødevarerne overholder EU-reglerne Reglerne for anvendelse af tilsætningsstoffer er EU-reguleret, hvilket betyder, at reglerne er de samme i alle EU-lande. Derfor skal fødevarer, der er fremstillet i andre EU-lande end Danmark, overholde samme regler som de fødevarer, der er fremstillet i Danmark. Det er importørens ansvar at sikre sig, at de importerede varer overholder EU-reglerne for tilsætningsstoffer og mærkning. Fødevarestyrelsen kan kræve dokumentation for korrekt anvendelse af tilsætningsstoffer. Der er som hovedregel tre ting, du skal være opmærksom på, når du importerer fødevarer med tilsætningsstoffer fra 3.-lande 1. Som importør af fødevarer fra 3.-lande, skal du sikre dig, at fødevarerne overholder EU-reglerne for tilsætningsstoffer. 2. Mærkningen skal være oversat til dansk. 3. Der kan kræves dokumentation for korrekt anvendelse af tilsætningsstoffer. §§ Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/lovstof/Sider/Tilsætningsstoffer.aspx[Lovstof vedr. tilsætningsstoffer] Jeg er fødevareproducent Jeg er importør af fødevarer, der indeholder tilsætningsstoffer Jeg producerer fødevarer med tilsætningsstoffer i Jeg producerer ingredienser til andre virksomheder Jeg producerer tilsætningsstoffer Jeg importerer tilsætningsstoffer Jeg producerer fødevarer til 3. lande (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) (næste) Azorerne Balearerne Belgien Bulgarien Ceuta Cypern De Kanariske Øer Estland Finland Frankrig Fransk Guyana Gibraltar Grækenland Guadeloupe Holland Irland Italien Letland Litauen Luxemburg Madeira Malta Martinique Melilla Nordirland Polen Portugal Réunion Rumænien Slovakiet Slovenien Spanien Storbritannien Sverige Tjekkiet Tyskland Ungarn Østrig Andorra Færøerne Island Kroatien Liechtenstein Monaco Norge San Marino Schweiz Vatikanstaten Japan Malaysia Mauritius Mayotte Mexico Montserrat Ny Kaledonien New Zealand Rusland Saint Christopher og Nevis Saint Helena Saint Lucia Saint Pierre og Miquelon Saint Vincent og Grenadinerne Singapore Taiwan Trinidad og Tobago USA Vanuatu Wallis og Futunaøerne Guam Amerikansk Samoa Nordmarianerne Puerto Rico De Amerikanske Jomfruøer Afganistan Albanien Algeriet Angola Armenien Aserbadjan Bahamas Bangladesh Belize Benin Bhutan Bolivia Botswana Brasilien Brunei Burkina Faso Burundi Cambodja Cameroun Centralafrikanske Republik Columbia Comorerne Congo Costa Rica Cuba Djibouti Den Dominikanske Republik Ecuador Egypten El Salvador Elfenbenskysten Eritrea Etiopien Filippinerne Gabon Gambia Georgien Ghana Guatemala Guinea Guinea-Bissau Guyana Haiti Honduras Indien Indonesien Iran Irak Israel Jordan Kap Verde Kasakhstan Kenya Kina Kinesisk Taipei Kirgisistan Kuwait Laos Libanon Lesotho Libyen Madagaskar Makedonien Malawi Maldiverne Mali Mauretanien Mikronesien Moldau Mongoliet Montenegro Marokko Mozambique Myanmar Namibia Nepal Nordkorea Nicaragua Niger Nigeria Oman Pakistan Panama Papua Ny Guinea Paraguay Peru Qatar Rwanda Sao Tomé og Principe Saudi-Arabien Senegal Serbien Seychellerne Sierra Leone Somalia Sri Lanka Sudan Surinam Swaziland Sydafrika Sydkorea Syrien Tadsjikistan Tanzania Tchad Thailand Timor-Leste Togo Tunesien Turkmenistan Tyrkiet Uganda Ukraine Uruguay Usbekistan Venezuela Vietnam Yemen Zambia Zimbabwe Ækvatorial Guinea Grønland https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/lovstof/Sider/Tilsætningsstoffer.aspx
Loading...

 

 

Tekniske hjælpestoffer - fødevarerTekniske hjælpestoffer - fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tekniske-hjaelpestoffer-foedevarer.aspx040473aspx0htmlEmneside
Naturlige aromaerNaturlige aromaerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Naturlige-aromaer.aspx040321aspx0htmlEmneside
Ammoniumklorid i lakridsAmmoniumklorid i lakridshttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Ammoniumklorid.aspx039931aspx0htmlEmneside
Steviolglycosider fra planten SteviaSteviolglycosider fra planten Steviahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Stevia.aspx040456aspx0htmlEmneside
Smagsforstærkere E 620-640Smagsforstærkere E 620-640https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Smagsforstaerkere_E620-640.aspx040434aspx0htmlEmneside
Antioxidanter E 300-399Antioxidanter E 300-399https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Antioxidanter---E-300---399-.aspx039951aspx0htmlEmneside
AspartamAspartamhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aspartam.aspx039959aspx0htmlEmneside
Farvestoffer E 100-199Farvestoffer E 100-199https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Farvestoffer---E-100---199.aspx040078aspx0htmlEmneside
RøgaromaRøgaromahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Røgaroma.aspx040409aspx0htmlEmneside
AzofarvestofferAzofarvestofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Azofarvestoffer.aspx039964aspx0htmlEmneside
Fakta om thrombin og sammensat kødFakta om thrombin og sammensat kødhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-thrombin-og-sammensat-kød.aspx040074aspx0htmlEmneside
Parabener i fødevarerParabener i fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Parabener-i-fødevarer.aspx040369aspx0htmlEmneside
KoffeinKoffeinhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Koffein.aspx040238aspx0htmlEmneside
Konserveringsstoffer E 200-299Konserveringsstoffer E 200-299https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Konserveringsstoffer---E-200---299.aspx040247aspx0htmlEmneside
Konsistensmidler E 400-499Konsistensmidler E 400-499https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Konsistensmidler---E-400---499.aspx040248aspx0htmlEmneside
Tilsætninger til fødevarerTilsætninger til fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Tilsætningsstoffer-og-teknologi.aspx040477aspx0htmlEmneside
NitritNitrithttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Nitrit-og-nitrat.aspx040326aspx0htmlEmneside
Aroma til fødevarerAroma til fødevarerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Aroma.aspx039957aspx0htmlEmneside
Sødestoffer E 950-967Sødestoffer E 950-967https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Soedestoffer-E-950-967.aspx040441aspx0htmlEmneside
Mærkning af aromaMærkning af aromahttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Maerkning-af-aroma.aspx040294aspx0htmlEmneside
EU-listenEU-listenhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Positivilisten.aspx040380aspx0htmlEmneside
Godkendelse af tilsætningsstofferGodkendelse af tilsætningsstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Godkendelsesprocedure.aspx040132aspx0htmlEmneside
Mikrobielle kulturerMikrobielle kulturerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Mikrobielle-kulturer.aspx040308aspx0htmlEmneside
EnzymerEnzymerhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Enzymer.aspx040058aspx0htmlEmneside
Øvrige tilsætningsstofferØvrige tilsætningsstofferhttps://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Øvrige-tilsætningsstoffer.aspx040363aspx0htmlEmneside
Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)Tilsætningsstoffer til fødevarer (E-numre)https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Fakta-om-tilsætningsstoffer.aspx040075aspx0htmlEmneside

Ændret 15. november 2018