Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed - og sygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Print
Læs højt
Del
Hvilke regler gælder for mærkning af okse- og kalvekød?
Ud over de generelle mærkningsregler, er der specifikke mærkningskrav for kød fra kvæg, blandt andet mærkning med landet, hvor dyret er født, opvokset, slagtet og opskåret/hakket
Sideindhold
Oksekød bortset fra hakket kød skal mærkes med disse oplysninger - Reference, der henviser til det individuelle dyr eller gruppe af dyr - Slagteriets autorisationsnummer og medlemsland eller tredjeland (ikke EU-land), hvor slagteriet er beliggende - Opskæringsvirksomhedens autorisationsnummer og medlemsland eller tredjeland, hvor opskæringsvirksomheden er beliggende - Landet hvor dyrene er født - Landet hvor dyrene er opvokset - Alternativt angives oprindelsen af dyrene, hvis dyrene er født, opvokset og slagtet i det samme land. Læs mere i Vejledningen om mærkning af oksekød, afsnit II, som du finder nederst i guiden. Hakket oksekød skal mærkes med disse oplysninger - Reference, der henviser til det individuelle dyr eller en gruppe af dyr - Medlemsland eller tredjeland, hvor dyret er slagtet (angivelse af opskæringsvirksomhed er frivillig) - Medlemsland eller tredjeland, hvor det hakkede kød er fremstillet - Oprindelse: Navn på medlemslande eller tredjelande, hvor dyrene er født, opvokset og slagtet, bortset fra det land, hvor kødet er hakket. Læs mere i Vejledningen om mærkning af oksekød, afsnit 2.1.3 Der gælder særlige regler for kød fra kvæg, som er højst 12 måneder gammelt Kød fra kvæg, som er højst tolv måneder gammelt skal inddeles i to kategorier og mærkes med yderligere oplysninger udover de obligatoriske for oksekød: 1) Kategori V: Kød fra dyr på højst 8 måneder De skal yderligere mærkes med: - slagtealder: op til 8 måneder - varebetegnelsen lyst kalvekød 2) Kategori Z: Kød fra dyr på over 8, men højst 12 måneder. De skal yderligere mærkes med: - slagtealder: fra 8 til 12 måneder - varebetegnelsen: kalvekød Læs nærmere i Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013, bilag VII, del I og Kommissionens forordning (EF) nr. 566/2008 og i vejledningen for mærkning af oksekød, afsnit III. Vær også opmærksom på de generelle mærkningsregler samt de særlige mærkningsregler for kød De generelle mærkningsregler finder du i guiden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Hvilke-regler-gaelder-for-maerkning-af-foedevarer.aspx ["Hvilke regler gælder for mærkning af fødevarer?] De særlige mærkningsregler for kød finder du i guiden http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Hvilke-regler-gaelder-for-maerkning-af-koed-og-koedvarer.aspx ["Hvilke regler gælder for mærkning af kød og kødvarer?] Vejledninger Du kan læse mere i denne vejledning https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Maerkningsvejledning/Sider/default.aspx [Mærkningsvejledningen] https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Oksekødsvejledning/Sider/default.aspx[Vejledning om mærkning af oksekød] §§ Denne guide er lavet på baggrund af følgende lovgivning: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:139:0055:0205:DA:PDF [Rådets forordning nr. 853/2004 af 29. april 2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer] http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:347:0671:0854:DA:PDF[Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. 1308/2013 af 17. december 2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 922/72, (EØF) nr. 234/79, (EF) nr 1037/2001 og (EF) nr. 1234/2007.] http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:02000R1760-20070101&qid=1396868463760&from=DA [Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97] http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:02000R1825-20070323&qid=1396868498721&from=DA [Forordning nr. 1825/2000 af 25. august 2000 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mærkning af oksekød og oksekødsprodukter] https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=166443 [Bekendtgørelse nr. 1281 af 5/12/2014 om sporbarheds- og oprindelsesmærkning m.v. af oksekød] http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:02007R0275-20070323&qid=1396868546724&from=DA [Kommissionens forordning (EF) nr. 275/2007 om ændring af forordning (EF) nr. 1825/2000 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mærkning af oksekød og oksekødsprodukter] http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:160:0022:0025:DA:PDF [Kommissionens forordning (EF) nr. 566/2008 af 18. juni 2008 om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1234/2007, for så vidt angår afsætning af kød fra kvæg, som er højst 12 måneder gammelt] (næste) (næste) (næste) (næste) (næste)
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Hvilke-regler-gaelder-for-maerkning-af-foedevarer.aspx
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Guides/Sider/Hvilke-regler-gaelder-for-maerkning-af-koed-og-koedvarer.aspx
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Maerkningsvejledning/Sider/default.aspx
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Oksekødsvejledning/Sider/default.aspx
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:139:0055:0205:DA:PDF
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:347:0671:0854:DA:PDF
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:02000R1760-20070101&qid=1396868463760&from=DA
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:02000R1825-20070323&qid=1396868498721&from=DA
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=166443
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:02007R0275-20070323&qid=1396868546724&from=DA
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:160:0022:0025:DA:PDF
Relateret indhold
Information vedrørende mærkning af slagtemetoder
Brug af forbrugerpanel ved vurdering af vildledende mærkning af fødevarer
Glutenfri produkter
Laktosefri produkter
Oprindelsesangivelse for fødevarer fra Israel og israelsk besatte områder
Markedsføring af fødevarer eller foder som virksomhed via influencere
Oplysning om allergener
Hestekød
Blåbær
Markedsføring af fødevarer og foder som influencer
Danske beskyttede produkter
Mærkning af aroma i ingredienslisten
Beskyttede fødevarebetegnelser
Næringsdeklarationer
Varespecifikationer
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Vildledende mærkning af fødevarer
Fødevarekvalitet
Kvalitetsanprisninger
Ø-mærket
Vejledning om økologiske fødevarer
Mærkning af fødevarekontaktmaterialer
EU’s økologilogo
Særstatus i EU for salmonella i kyllingekød og æg
Kontrol med beskyttede betegnelser
Mærkning af genmodificerede fødevarer
Fødevarer målrettet folk, der træner og dyrker sport
Handelsnormer og varestandarder
Mærkning med økologi
Vis alle
Skjul
Ændret 6. september 2021