Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Du er her:
Reference, der henviser til det individuelle dyr eller gruppe af dyr
Slagteriets autorisationsnummer og medlemsland eller tredjeland (ikke EU-land), hvor slagteriet er beliggende
Opskæringsvirksomhedens autorisationsnummer og medlemsland eller tredjeland, hvor opskæringsvirksomheden er beliggende
Landet hvor dyrene er født
Landet hvor dyrene er opvokset
Alternativt angives oprindelsen af dyrene, hvis dyrene er født, opvokset og slagtet i det samme land.
Læs mere i Vejledningen om mærkning af oksekød, afsnit II, som du finder nederst i guiden.
Reference, der henviser til det individuelle dyr eller en gruppe af dyr
Medlemsland eller tredjeland, hvor dyret er slagtet (angivelse af opskæringsvirksomhed er frivillig)
Medlemsland eller tredjeland, hvor det hakkede kød er fremstillet
Oprindelse: Navn på medlemslande eller tredjelande, hvor dyrene er født, opvokset og slagtet, bortset fra det land, hvor kødet er hakket.
Læs mere i Vejledningen om mærkning af oksekød, afsnit 2.1.3
Kød fra kvæg, som er højst tolv måneder gammelt skal inddeles i to kategorier og mærkes med yderligere oplysninger udover de obligatoriske for oksekød:
Kategori V: Kød fra dyr på højst 8 månederDe skal yderligere mærkes med:- slagtealder: op til 8 måneder- varebetegnelsen lyst kalvekød
Kategori Z: Kød fra dyr på over 8, men højst 12 måneder.De skal yderligere mærkes med:- slagtealder: fra 8 til 12 måneder- varebetegnelsen: kalvekød
Læs nærmere i Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013, bilag VII, del I og Kommissionens forordning (EF) nr. 566/2008 og i vejledningen for mærkning af oksekød, afsnit III.
De generelle mærkningsregler finder du i guiden"Hvilke regler gælder for mærkning af fødevarer?De særlige mærkningsregler for kød finder du i guiden"Hvilke regler gælder for mærkning af kød og kødvarer?
Du kan læse mere i disse vejledninger:MærkningsvejledningenVejledning om mærkning af oksekød
Denne guide er lavet på baggrund af følgende lovgivning:Rådets forordning nr. 853/2004 af 29. april 2004 om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarerEuropa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) Nr. 1308/2013 af 17. december 2013 om en fælles markedsordning for landbrugsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EØF) nr. 922/72, (EØF) nr. 234/79, (EF) nr 1037/2001 og (EF) nr. 1234/2007.Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 af 17. juli 2000 om indførelse af en ordning for identifikation og registrering af kvæg og om mærkning af oksekød og oksekødsprodukter og om ophævelse af Rådets forordning (EF) nr. 820/97Forordning nr. 1825/2000 af 25. august 2000om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mærkning af oksekød og oksekødsprodukterBekendtgørelse nr. 1281 af 5/12/2014 om sporbarheds- og oprindelsesmærkning m.v. af oksekødKommissionens forordning (EF) nr. 275/2007 om ændring af forordning (EF) nr. 1825/2000 om gennemførelsesbestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1760/2000 for så vidt angår mærkning af oksekød og oksekødsprodukterKommissionens forordning (EF) nr. 566/2008 af 18. juni 2008om gennemførelsesbestemmelser til Rådets forordning (EF) nr. 1234/2007, for så vidt angårafsætning af kød fra kvæg, som er højst 12 måneder gammelt
Vis alle Skjul