Gå til navigation
Gå til hovedindhold
×
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Min Side
Om Fødevarestyrelsen
Nyheder
Presse
Job
Publikationer
Emneoversigt
English
Kontakt
Fødevarer
Fødevarer
Fødevarevirksomhed - autorisation og registrering
Startpakke for nye fødevarevirksomheder
Hygiejne og indretning
Egenkontrol og risikoanalyse
Økologi
Bakterier, virus og parasitter i fødevarer
Import og samhandel af fødevarer
Eksport
Mærkning og markedsføring af fødevarer
Kosttilskud
Sund mad
Fødevareberedskab
Fødevarekontaktmaterialer
Planteliste - guide til vilde spiselige planter
E-handel
Desinfektionsprodukter og pattedypningsprodukter
Nye ingredienser
Kend Kemien
Se alt indhold om fødevarer
Dyr
Dyr
Foder
Dyr og Covid-19
Mærkning, flytning og registrering
Dyresundhed og dyresygdomme
Dyresundhedsloven
Kæledyr
Rejse med kæledyr
Heste og landbrugsdyr
Eksport
Import
Transport af dyr
Dyrevelfærd
Animalske biprodukter
Råd og udvalg
Gult kort
Lægemidler til dyr
Sundhedsrådgivning
Se alt indhold om dyr
Kontrol
Kontrol
Kontrol af fødevarevirksomheder
Betaling, rettigheder og klage
Egenkontrol
Grundlag for kontrol
Kontrol af besætninger
Kontrolkampagner
Prøveplaner
Kontrolresultater
Smiley
Kontrol af fodervirksomheder
Muslingeovervågning
Lister over autoriserede og registrerede virksomheder
Laboratorieydelser
Grænsekontrol
Kontrol af dyrlæger
Svindel med fødevarer
Kontrol af transport af levende dyr
Se alt indhold om kontrol
Selvbetjening
Selvbetjening
Portaler, databaser og indberetninger
Blanketter
Guides
Lovstof
Vejledninger
Dit erhverv
Søg
Min Side
Det ser ud til, at JavaScript ikke er aktiveret for din browser. Aktivér JavaScript, og prøv igen.
Luk
Dit erhverv - find det du søger
Luk
Detailvirksomhed
Dyrlæge
Engrosvirksomhed
Besætningsejer
Kædevirksomhed
Fodervirksomhed
Økologisk virksomhed
Landbrug og gartneri
Kosttilskudsvirksomhed
Transportør
Konsulentvirksomhed
Fiskere og dambrug
Eksportør
Muslingehøstere
Importør
Hvis du skal ...
Starte virksomhed
Ændre i sortiment
Flytte virksomhed
Lukke virksomhed
Bestille laboratorieanalyse
Kontakte Fødevarestyrelsen
Du er her:
Forside
Print
Læs højt
Del
Hvilke krav kan jeg stille til min leverandør af kød?
I denne guide kan du læse hvilke krav du kan stille til din fødevareleverandør af kød - så du undgår salmonella og campylobacter i kødet.
Sideindhold
Du kan stille krav til din leverandør For at nedbringe forekomsten af salmonella og campylobacter i indførte fødevarer, kan du som importør fx skriftligt aftale med din leverandør: • at der udtages prøver inden eksport til Danmark og/eller • at leverandøren anvender programmer, som er designet til at sikre et lavere niveau af salmonella og campylobacter. Tjek om virksomheden er godkendt På Fødevarestyrelsens lister over autoriserede fødevarevirksomheder med produktion af animalske fødevarer som kød, fisk, æg og mejeriprodukter, kan du se om virksomheden er godkendt. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Lister_over_autoriserede_fødevarevirksomheder.aspx [Se lister over autoriserede fødevarevirksomheder her] Stil krav til laboratoriet Som importør kan du, udover at stille krav til din leverandør, også stille krav til det laboratorium, som udtager og analyserer prøverne for salmonella og/eller campylobacter. Du kan fx bede om, at prøverne analyseres af et akkrediteret, godkendt eller uafhængigt laboratorium. Eller fx stille krav til prøveudtagningsprocedurer, analysemetoder og antallet af de partier, hvorfra der udtages prøver. Stil krav til produktionsforholdene Som importør kan du også stille krav til produktionsforholdene, og dermed stille krav til, at der arbejdes for et lavere niveau af salmonella og campylobacter i selve produktionen. Vurdering af resultaterne for salmonella Der er EU-regler for forekomst af salmonella i slagtekroppe på slagterierne, samt i hakket og tilberedt kød. Der er også regler for forekomst af nogle typer salmonella i fersk kyllinge- og kalkunkød. Danmark har i 2018 opnået særstatus på salmonella i fersk kyllingekød. Derfor kan vi kræve, at alle partier af kyllingekød, som bliver indført til Danmark, skal være testet og fundet fri for salmonella inden indførsel. https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Bakterier_og_virus/Sider/Salmonella.aspx [Læs mere om dansk særstatus her] https://www.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Kontrolresultater/Proeveresultater/Sider/default.aspx [Se kontrolresultater for bakterier og virus m.m. i fødevarer her] §§ Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2002R0178:20080325:DA:PDF [Fødevareforordningen] http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/lovstof/Sider/Mikrobiologi-og-zoonoser.aspx [Mikrobiologiforordningen] (næste) (næste) (næste) (næste) (næste)
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Lister_over_autoriserede_fødevarevirksomheder.aspx
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Foedevarer/Bakterier_og_virus/Sider/Salmonella.aspx
https://www.foedevarestyrelsen.dk/Kontrol/Kontrolresultater/Proeveresultater/Sider/default.aspx
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2002R0178:20080325:DA:PDF
http://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/lovstof/Sider/Mikrobiologi-og-zoonoser.aspx
Relateret indhold
Indførsel af vareprøver - fødevarer
Pesticidet ethylenoxid i fødevarer – herunder tilsætningsstoffer og sesamfrø fra Indien
Privat ind- og udførsel af fødevarer
Spørgsmål og svar om Brexit for fødevarevirksomheder
Veterinærkontrolbekendtgørelsen, fødevarer
Godkendte kontrolsteder mv. for ikke-animalske fødevarer og foder under importrestriktion
Ikke-animalske produkter under importrestriktion
Restriktionsbekendtgørelse, fødevarer
Vis alle
Skjul
Ændret 6. september 2021