Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Hvad sker der, når jeg er kommet ud af rødt kort

​Du kommer ud af rødt kort, når du har fået reduceret besætningens antibiotikaforbrug til under grænseværdien. Her kan du læse, hvad der nu skal ske.

​​

 Dine påbud ophører

Når dit røde kort ophører, udløber samtidig dit påbud om en reduceret maksimal belægningsgrad, samt påbuddet omkring opbevaring og anvendelse af antibiotikaholdige lægemidler.


 Du kommer i en overvågningsgruppe

Når dit røde kort ophører, kommer du i en overvågningsgruppe i 12 måneder. Det betyder, at du overgår til en gruppe af besætninger, der overvåges af Fødevarestyrelsen.

Hvis du fortsat holder dig under grænseværdien

Hvis du i de 12 måneder, du er i overvågningsgruppen, holder dit antibiotikaforbrug under grænseværdien, vil du herefter overgå til den normale gruppe af besætninger.

Her kan du læse mere om grænseværdierne


 Hvis du kommer over grænseværdien

Hvis du i de 12 måneder, du er i overvågningsgruppen, igen overskrider grænseværdien, vil det resultere i et nyt rødt kort, og Fødevarestyrelsen vil igen påbyde dig at reducere den maksimale belægningsgrad i din besætning.


 §§

Denne side er lavet på baggrund af følgende lovgivning:

Bekendtgørelse nr. 179 af 26. februar 2014 om særlige foranstaltninger til nedbringelse af antibiotikaforbruget i svinebesætninger

Bekendtgørelsen kan ses her

Ændret 21. juli 2022